• Σχόλιο Αγοράς

    Χρυσός: Άνοδος 1,1% – Στα 1898,90 δολάρια ανά ουγγιά

    • NewsRoom
    χρυσός


    Οι τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού έκλεισαν, σήμερα Πέμπτη, με άνοδο, σε υψηλό περισσότερο από οκτώ μηνών, μετά την ανακοίνωση των τιμών του δείκτη καταναλωτή στις ΗΠΑ, ο οποίος παρουσιάζει πτώση 0,1%, με τον πληθωρισμό να σημειώνει επιβράδυνση τον Δεκέμβριο του 2022.

    Οι αναλυτές έπεσαν μέσα στις προβλέψεις τους, καθώς ο πληθωρισμός από το 7,1% τον Νοέμβριο του 2022, έπεσε στο 6,5%, ενώ ο δομικός πληθωρισμός από το 6% έπεσε στο 5,7%.

    Το γεγονός αυτό γεννά στους επενδυτές την ελπίδα ότι η Fed θα επιβραδύνει το ρυθμό αύξησης των επιτοκίων της εφαρμόζοντας μία λιγότερο επιθετική νομισματική πολιτική. Υπενθυμίζουμε ότι στην εκδήλωση που πραγματοποίησε πριν από λίγες ημέρες η Κεντρική Τράπεζα της Σουηδίας, ο Πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, δήλωσε ότι οι κεντρικές τράπεζες θα κληθούν να πάρουν δύσκολες αποφάσεις, οι οποίες δε θα είναι δημοφιλείς, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στο ποια θα είναι η νομισματική πολιτική της τράπεζας, υποστηρίζοντας ότι η πολιτική ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών είναι αναγκαία στη μάχη τους ενάντια στον πληθωρισμό.

    Παράλληλα, η πτώση στην τιμή του δολαρίου, η άνοδος στην τιμή αμερικανικών ομολόγων και η ταυτόχρονη πτώση των αποδόσεών τους, άνοιξαν τον δρόμο για την άνοδο των τιμών στα πολύτιμα μέταλλα.

    Ο χρυσός παράδοσης Φεβρουαρίου έκλεισε με άνοδο 1,1% στα 1.898,80 δολάρια ανά ουγγιά, με το πιο ενεργό του συμβόλαιο να κλείνει σε υψηλό δέκα μηνών από τον Απρίλιο του 2022.

    Το ασήμι παράδοσης Μαρτίου έκλεισε με άνοδο 52 cents ή 2,2% στα 24,004 δολάρια ανά ουγγιά.

    Το παλλάδιο Μαρτίου έκλεισε με άνοδο 9,80 δολάρια ή 0,6% στα 1.790,90 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ η τιμή της πλατίνας Απριλίου έμεινε σταθερή στα 1.084,30 δολάρια ανά ουγγιά

    Τέλος, ο χαλκός παράδοσης Μαρτίου έκλεισε για μία ακόμη συνεχόμενη ημέρα ανοδικά. Η τιμή του αυξήθηκε κατά 3 centsή 0,7%, κλείνοντας στα 4,1965 δολάρια ανά λίβρα, σημειώνοντας νέο υψηλό από τον Ιούνιο του 2022.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Ευρωαγορές: Νέα άνοδος – Σε υψηλό 10 μηνών



    ΣΧΟΛΙΑ