ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με μικρή πτώση και αναιμικότατο τζίρο κινείτο λίγο πριν από τις 11:30 ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, καταγράφοντας απώλειες 0,12% στις 616,87 μονάδες.
Με την αγορά να έχει μπει για τα καλά σε κλίμα θερινής ραστώνης, οι χαμηλοί όγκοι και μια σφικτή σε εύρος μεταβλητότητα αναμένεται να είναι η κυρίαρχη εικόνα στην αγορά, απουσία σημαντικών οικονομικών ειδήσεων.
Την ίδια ώρα, στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν θετικές τάσεις, ενώ ανακάμπτει το δολάριο και ο χρυσός και τα ομόλογα συνεχίζουν την ανοδική πορεία τους, γεγονός που καταδεικνύει, σύμφωνα με την Beta Χρηματιστηριακή την έλλειψη διάθεσης των επενδυτών για την ανάληψη ρίσκου.
Υπό αυτές τις συνθήκες, ξεχωρίζει η άνοδος της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 0% 2,60 με κέρδη άνω του 3%.
Άνοδος και για τις τράπεζες, με την ΕΤΕ να πρωτοστατεί και να γράφει κέρδη κοντά στο 1,5%, πιέσεις για ΕΛΠΕ και Motor Oil, σημαντικές απώλειες για την Coca Cola που χάνει πάνω από 1,5%, κέρδη πάνω από 1,3% για τη ΔΕΗ, πάνω από 1% άνοδος για τον ΟΠΑΠ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χατζηδάκης εναντίον Ανδρουλάκη: Λέτε ό,τι και οι ψεκασμένοι – Τα εμβόλια για την ευλογιά των προβάτων δεν είναι εγκεκριμένα
- Δυσλειτουργία στο Yahoo Mail: Χωρίς πρόσβαση στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο χιλιάδες χρήστες
- Επίλεκτος: Εκτός ΧΑ από 22 Ιανουαρίου – Τι ισχύει μετά τη διαγραφή των μετοχών
- Νέα Μάκρη: Διακοπή κυκλοφορίας λόγω καθίζησης του οδοστρώματος