• Σχόλιο Αγοράς

    Απώλειες στη Wall Street, στο -1,86% ο Dow Jones – Ανησυχία λόγω της αύξησης των κρουσμάτων παγκοσμίως

    • NewsRoom


    Με απώλειες έκλεισαν την σημερινή συνεδρίαση οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, ακολουθώντας τη βαθιά πτώση στην Ευρώπη και στην Ασία, εν μέσω του κλίματος ανησυχίας που επικρατεί λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού σε πολλές περιοχές του κόσμου.

    Η απότομη αύξηση των κρουσμάτων έχει φέρει αγωνία και ανησυχία στους επενδυτές, καθώς βλέπουν τις πιθανότητες για ένα νέο lockdown να μεγαλώνουν, ιδιαίτερα σε χώρες της Ευρώπης οι οποίοι παρουσιάζουν διαρκώς αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων μέρα με τη μέρα. Η ελπίδα στρέφεται στην παρασκευή και διανομή εμβολίου ικανού να νικήσει την νόσο, ωστόσο και σε αυτό το μέτωπο η μάχη παραμένει αμφίρροπη. Δημοσίευμα των New York Times αποκάλυψε πως οι κλινικές δοκιμές του υποψήφιου εμβολίου κατά της COVID-19 της AstraZeneca διακόπηκαν για δεύτερη φορά στις αρχές του Σεπτεμβρίου, μετά την εμφάνιση σοβαρής νευρολογικής ασθένειας σε ακόμα ένα άτομο που είχε λάβει δόση του. «Αν υπάρχουν ήδη δυο περιπτώσεις, τότε το σχέδιο αρχίζει να γίνεται επικίνδυνο» τόνισε χαρακτηριστικά ο Mark Slifka, ειδικός επί των εμβολίων στο Πανεπιστήμιο Oregon Health and Science για να συνεχίσει λέγοντας πως αν εμφανιστεί και τρίτη περίπτωση νευρολογικής διαταραχής στο γκρουπ των δοκιμών, τότε μπορεί να πέσουν οι τίτλοι τέλους για το συγκεκριμένο εμβόλιο.

    Το κλίμα επιβαρύνει το διεθνές σκάνδαλο που αφορά πέντε μεγάλες τράπεζες, ανάμεσά στις οποίες βρίσκονται οι HSBC και Standard Chartered, οι οποίες, σύμφωνα με δημοσιεύματα φέρονται να εμπλέκονται σε υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

    Με τις προεδρικές εκλογές να πλησιάζουν, οι επενδυτές μοιάζουν ταραγμένοι καθώς όπως αναφέρουν αμερικανικά μέσα, οι μετοχές είναι ακριβές, δεδομένου των ρίσκων που ελλοχεύουν για την παγκόσμια οικονομία. Σε ακρόαση της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Σώματος αύριο Τρίτη, ο πρόεδρος της Federal Reserve, Τζέρομ Πάουελ, και ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν αναμένεται να μιλήσουν για την ανάγκη ανεύρεσης περισσότερων κινήτρων για την τόνωση της αμερικανικής οικονομίας.

    Στο κλίμα αυτό, ο Dow Jones υποχώρησε στις 27.147 μονάδες χάνοντας 509,72 μονάδες ή 1,86%. Ο ευρύτερος S&P 500 έχασε 38,41 μονάδες σημειώνοντας απώλειες 1,16%. Σε καλύτερα επίπεδα κινήθηκε ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ο οποίος σημείωσε ήπιες απώλειες 14,48 μονάδων, στο 0,13%.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ