• Σχόλιο Αγοράς

    Απώλειες στη Wall Street μετά τα ισχυρά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν ξανά οι βασικοί δείκτες της Wall Street,  στον απόηχο των καλύτερων των αναμενόμενων στοιχείων από τις λιανικές πωλήσεις για τον μήνα Δεκέμβριο.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 37.266,67 μονάδες με απώλειες 0,25%, ο S&P 500  στις 4.739,21 μονάδες με πτώσης 0,56%, ενώ ο Nasdaq στις 14.855,62 μονάδες με απώλειες 0,59%.

    Τα στοιχεία λιανικών πωλήσεων για τον Δεκέμβριο εμφανίστηκαν ισχυρότερα από το αναμενόμενο, υποδεικνύοντας πως η κατανάλωση παραμένει ανθεκτική. Όμως αυτό θέτει υπό αμφισβήτηση τις επιθετικές μειώσεις επιτοκίων από την Federal Reserve.

    Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,6% από τον Νοέμβριο και σημείωσαν άνοδο 0,4% από μήνα σε μήνα, εξαιρουμένων των αυτοκινήτων. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones είχαν υπολογίσει αύξηση 0,4% από μήνα σε μήνα στις λιανικές πωλήσεις και 0,2% εξαιρουμένων των αυτοκινήτων.

    Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου διαπραγματεύθηκε κατά 4 μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 4,11%, συνεχίζοντας την άνοδό της από την Τρίτη μετά την προειδοποίηση του διοικητή της Federal Reserve Christopher Waller ότι η χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής μπορεί να έρθει πιο αργά από ό,τι αναμενόταν.

    Οι έμποροι στάθμισαν επίσης τα ασθενέστερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για το ΑΕΠ της Κίνας που κυκλοφόρησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας .

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Boeing, κλείνοντας στο +1,27%, μετά τις βαριές απώλειες κατά 7,9% της Τρίτης. Ακολούθησε η μετοχή της UnitedHealth με άνοδο 1,12%.

    Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη πτώση από τις μετοχές του Dow Jones σημείωσαν οι Walgreens Boots Alliance (-3,06%) και η Caterpillar (-3%), ενώ ακολούθησαν οι Walt Disney (-2,89%) και η Intel (-2,12%).

    Από τις υπόλοιπες μετοχές, ξεχώρισαν αρνητικά οι Spirit Airlines και JetBlue Airways, οι οποίες σημείωσαν βαριές απώλειες  κατά 22% και 8% αντίστοιχα, αφού ομοσπονδιακός δικαστής μπλόκαρε την προτεινόμενη εξαγορά της Spirit από την JetBlue ύψους 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.



    ΣΧΟΛΙΑ