• Σχόλιο Αγοράς

    Απογοήτευσε ο πληθωρισμός- Ψυχραιμία στη Wall Street

    • NewsRoom
    Wall Street


    Στο “κόκκινο” άνοιξαν οι δείκτες στη Wall Street την Τρίτη, ύστερα από τα απογοητευτικά αποτελέσματα του πληθωρισμού.

    Οι επενδυτές, παρά τα υψηλότερα του αναμενόμενου στοιχεία για τον πληθωρισμό, συνέχισαν να τροφοδοτούν το ράλι των προηγούμενων εβδομάδων.

    Ο Nasdaq άνοιξε με απώλειες πάνω από 1%, για να συνεχίσει λίγο αργότερα με κέρδη άνω του 70% και αντίστοιχα ο S&P 500 άνοιξε στο κόκκινο με 0,70%, για να πρασινίσουν οι δείκτες του, λίγη ώρα μετά.

    Νωρίτερα, το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ κατέγραψε στο 6,4% σε ετήσια βάση τον βασικό Δείκτη Τιμών Καταναλωτή στις ΗΠΑ, σε μία οριακή επιβράδυνση, σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.

    Πρόκειται για τον έβδομο συνεχή μήνα που ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ επιβραδύνεται και για τον Ιανουάριο ο ρυθμός ήταν της τάξης του 0,5%. Όμως ο ρυθμός επιβράδυνσης φαίνεται να υποχωρεί σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.

    Ο λεγόμενος ως δομικός πληθωρισμός, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας κατέγραψε άνοδο 0,4% για τον μήνα Ιανουάριο και 5,6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

    Νωρίτερα, οι αναλυτές προέβλεψαν στο 6,2% τον πληθωρισμό από τον προηγούμενο χρόνο και χαμηλότερα από το 6,5% τον περασμένο Δεκέμβριο.



    ΣΧΟΛΙΑ