• Σχόλιο Αγοράς

    Ανοδικό άνοιγμα στη Wall Street, πάνω από τις 4.000 μονάδες κινείται ο S&P 500 – Άλμα 2% για το πετρέλαιο

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Ανοδικά άνοιξε η Wall Street την Τετάρτη, με τους επενδυτές να προσπαθούν να αναλύσουν τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

    Ειδικότερα, λίγο πριν τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα των δεικτών στη Νέα Υόρκη,  ο Dow Jones κινείται στις 33.930,66 μονάδες με άνοδο 0,06%, ο S&P 500 στις 4.010,34 μονάδες με κέρδη  0,49%, ενώ ο Nasdaq στις 11.205,50 μονάδες με άνοδο 0,99%.

    Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως οι τιμές χονδρικής τον Δεκέμβριο κατέγραψαν πτώση 0,5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, τη μεγαλύτερη υποχώρηση από τον Απρίλιο του 2020. Τα στοιχεία αυτά θεωρούνται από τους αναλυτές ως ένα σημάδι πως η FED θα μπορούσε ενδεχομένως να ολοκληρώσει πιο γρήγορα τον κύκλο σύσφιξης των βασικών της επιτοκίων, αν και μια νέα αύξηση θεωρείται σίγουρη στη συνεδρίαση του Φεβρουαρίου.

    Οι αναλυτές είδαν επίσης τον πληθωρισμό στην ΕΕ και την Ευρωζώνη τον Δεκέμβριο να υποχωρεί, με τον μέσο όρο πάντως να παραμένει πάνω από το 10%.

    Από εκεί και πέρα, οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1,1% τον Δεκέμβριο, την ώρα που οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν υποχώρηση κατά 0,8%, ενώ  η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ υποχώρησε κατά 0,7% τον Δεκέμβριο, στη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση της από τον Σεπτέμβριο του 2021. Οι αναλυτές ανέμεναν πτώση 0,1%.

    Στα εταιρικά αποτελέσματα η United Airlines ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με την μετοχή της να κινείται στο +1,11%.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη στήριξη προσφέρουν οι Home Depot (1,60%),  Apple (1,51%) και Dow Inc.(1,27%), ενώ τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι  Honeywell International (-1,90%), IΒΜ (-1,47%) και P&G (-1,39%).

    Εκτός Dow Jones, ισχυρή άνοδο 5,84% καταγράφει η μετοχή της Moderna, καθώς το εμβόλιό της εταιρείας για τον RSV (Αναπνευστικός Συγκυτιακός Ιός) είναι αποτελεσματικό, αποτρέποντας τη νόσηση σε μεγαλύτερης ηλικίας ενήλικες.

    Την ίδια ώρα, ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, μετά τις εκτιμήσεις αξιωματούχων και αναλυτών για αύξηση της ζήτησης λόγω του ανοίγματος της Κίνας.

    Ειδικότερα, το WTI Φεβρουαρίου κινείται με άνοδο 2,24% στα 81,98 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ενώ το Brent Μαρτίου στο ICE Futures Europe σημειώνει άνοδο 1,77% στα 87,44 δολάρια το βαρέλι.

    Διαβάστε επίσης

    VesselsValue: Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές στις αγοραπωλησίες πλοίων. Οι κινήσεις της εβδομάδας



    ΣΧΟΛΙΑ