• ΑΓΟΡΕΣ

    Στο «κόκκινο» ξανά η Wall Street – Εβδομαδιαίες απώλειες άνω του 4,5% για τους τρεις δείκτες

    Wall Street


    Τραγική ήταν η αποτίμηση της εβδομάδας για τη Wall Street, καθώς διαψεύστηκαν οι αρχικές εκτιμήσεις για την αλλαγή του κλίματος που θα έφερνε η συμφωνία για την ανακωχή 90 ημερών στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Αντίθετα, οι επενδυτές δεν φαίνονται να συμμερίζονται πλέον την αισιοδοξία, ειδικά μετά την σύλληψη της κληρονόμου της Huawei, η οποία κατηγορείται από τις ΗΠΑ για απάτη.

    Είναι χαρακτηριστικό πως και οι τρεις βασικοί δείκτες έκλεισαν με εβδομαδιαίες απώλειες μεγαλύτερες του 4,5%, με τα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης, μάλιστα, να έχουν παραμείνει κλειστά την Τετάρτη λόγω της κηδείας του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου. Ημέρα που οι υπόλοιπες αγορές σημείωσαν ισχυρές απώλειες.

    Κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής, οι τρεις δείκτες δεν μπόρεσαν να επαναλάβουν για δεύτερη συνεχή ημέρα το εντυπωσιακό φινάλε στο δεύτερο μισό της συνεδρίασης, το οποίο περιόρισε τις απώλειες την Πέμπτη. Αντίθετα, ο Dow  Jones έκλεισε στις 24.388,95 μονάδες , σημειώνοντας πτώση 558,72 μονάδων (-2,24%), ο  S&P 500 στις 2.633,08 μονάδες, με απώλειες 2,33% και ο Nasdaq στις 6.969,25, με νέα βουτιά 219 μονάδων (-3,05%).

    Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως όλες οι μετοχές του Dow Jones έκλεισαν με πτώση, με τις χειρότερες επιδόσεις να σημειώνουν οι τεχνολογικές μετοχές Microsoft (-3,99%), Cisco (-4,09%) και Intel (-4,38%), στον απόηχο των εξελίξεων με την υπόθεση της Meng &Π Wanzhou. Η μετοχή της Apple έκλεισε στο -3,57% ενώ αυτή της IBM στο -3,69%.

    Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 4,50%, ο S&P 500 στο -4,6% και ο Nasdaq στο -4,93%, στη χειρότερη εβδομάδα από τον περασμένο Μάρτιο.

    Η σημερινή πτώση ήρθε κόντρα στα νέα από την αγορά εργασίας, σύμφωνα με τα οποία η Αμερικανική Οικονομία πρόσθεσε 155.000 νέες θέσεις εργασίας τον περασμένο Νοέμβριο, αν και χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών για 190.000 νέες θέσεις εργασίας.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ήπια κέρδη στην τελευταία συνεδρίαση μιας νευρικής εβδομάδας



    ΣΧΟΛΙΑ