ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ισχυρή ζήτηση εκδηλώθηκε για την έκδοση του 5ετούς ομολόγου του Ελληνικού Δημοσίου.
Το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ δανείστηκε τελικά το Δημόσιο μέσω της έκδοσης του νέου πενταετούς ομολόγου που διενήργησε σήμερα ο ΟΔΔΗΧ, καλύπτοντας πια το μεγαλύτερο μέρος του φετινού δανειακού προγράμματος που αναμένεται στα 7 δισ. ευρώ.
Από τις αρχές του έτους έχει ήδη δανειστεί τα 6 δισ. με τη σημερινή έκδοση.
Την νέα έκδοση, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΟΔΔΗΧ αμέσως μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών χθες από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, έτρεξαν οι Paribas, Citi, Deutsche Bank, Morgan Stanley, Nomura και η Τράπεζα Πειραιώς.
Στη δευτερογενή αγορά χθες το ελληνικό πενταετές ομόλογο αναφοράς διαπραγματευόταν με απόδοση 3,75% από 3,62% που ήταν την προηγούμενη ημέρα ενώ η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου έχει αυξηθεί στο 4,19% από το 4,14%, αντιστοίχως.
Υπενθυμίζεται ότι το Ελληνικό Δημόσιο από την αρχή του έτους έχει αντλήσει έως τώρα από τις αγορές περίπου 3,5 δισ. ευρώ. Το συνολικό δανειακό πρόγραμμα για εφέτος έχει προσδιοριστεί να φθάσει περίπου τα 7 δισ. ευρώ.
Διαβάστε επίσης
Στις αγορές το Δημόσιο με νέο 5ετές – Θέμα χρόνου το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Commerzbank – UniCredit: Θρίλερ εξαγοράς €39 δισ. και μάχη για την ανεξαρτησία της γερμανικής τράπεζας
- Φον ντερ Λάιεν για ΗΠΑ-Ιράν: «Η Τεχεράνη δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικά»
- Ιωάννινα: Κρίσιμες ώρες για τον Μάριο Οικονόμου μετά το σοβαρό τροχαίο – Πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες αναζητά η Τροχαία
- Ανδρουλάκης: Μαζί βάζουμε τέλος στον κατήφορο – Όχι πια στο όνομά μας η παρακμή των θεσμών
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.