• ΑΓΟΡΕΣ

    Σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές, θετική εκκίνηση στη Wall Street


    Με μικρές εναλλαγές προσήμου διεξάγονται οι συναλλαγές στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, εν μέσω προσδοκιών για ανακωχή στη Σινοαμερικανική διαμάχη, ενόψει της συνόδου των G20 που λαμβάνει χώρα στην Αργεντινή.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος σε χτεσινό δημοσίευμα της Wall Street Journal ανέφερε ότι θεωρεί «πολύ απίθανο» να δεχτεί το αίτημα της Κίνας για να μην αυξηθούν οι δασμοί στις εισαγωγές στο 25% από 10% από την αρχή του νέου έτους.

    Ωστόσο ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Larry Kudlow, προσπάθησε να κάνει πιο ευρωαγορέςαισιόδοξη την ατμόσφαιρα χτες, επιβεβαιώνοντας δείπνο μεταξύ των δύο αρχηγών των μεγαλύτερων οικονομιών παγκοσμίως, στο πλαίσιο της συνόδου των G20. Επιπλέον άφησε ανοιχτή την πιθανότητα, οι δύο χώρες να καταλήξουν σε μία συμφωνία.

    Στον διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και στις προγραμματικές δεσμεύσεις του κινήματος Πέντε Αστέρων, αναφέρθηκε ο Ιταλός υπουργός Εργασίας και αρχηγός των «Πεντάστερων» Λουίτζι Ντι Μάιο.

    Στο ταμπλό, ο γερμανικός DAX ενισχύεται 0,10%, ο γαλλικός CAC 40 κινείται 0,38% υψηλότερα και ο αγγλικός FTSE 100 είναι αμετάβλητος στις 7.020 μονάδες.
    Στο Μιλάνο, ο ΜΙΒ σημειώνει οριακά κέρδη 0,14%, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται 0,45% και ο πορτογαλικός PSI 20 βρίσκεται 1,1% υψηλότερα.
    Με κέρδη ξεκίνησαν οι μετοχές στη Wall Street, ενώ νωρίτερα τα μακροοικονομικά στοιχεία ήρθαν να επιβεβαιώσουν τους ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης στις ΗΠΑ.
    Συγκεκριμένα, το ΑΕΠ  αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 3,5% σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση το 3ο τρίμηνο, επιβεβαιώνοντας  την προηγούμενη εκτίμηση του υπουργείου στα τέλη Οκτωβρίου καθώς και τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.
    Ο Dow Jones ενισχύεται 0,75%, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,62% και ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,47%.

     



    ΣΧΟΛΙΑ