• ΑΓΟΡΕΣ

    Στα 45 δολάρια έπεσε η τιμή του αργού – Άνοδος για χρυσό, στα 4.000 δολάρια το bitcoin


    Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2017 διολίσθησε η τιμή του αμερικανικού αργού, καθώς το αρνητικό κλίμα στις διεθνείς αγορές που έφεραν οι ανακοινώσεις της FED επιδείνωσε την γενικότερη ανησυχία στην αγορά του πετρελαίου, λόγω των φόβων για υπερπροσφορά.

    Το συμβόλαιο παραδόσεως Ιανουαρίου για το αργό τύπου WTI υποχώρησε κατά 4,8% στα 45,88 δολάρια το βαρέλι, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Στο Λονδίνο, το συμβόλαιο παραδόσεως Φεβρουαρίου για το αργό τύπου Brent διολίσθησε κατά 5% στα 54,38 δολάρια το βαρέλι.

    Την Τετάρτη η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας (EIA) ανακοίνωσε ότι τα εγχώρια αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 500.000 βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 14 Δεκεμβρίου. Οι αναλυτές περίμεναν μεγαλύτερη πτώση κατά 3 εκατ. βαρέλια.

    Χρυσός

    Αντίθετα με το πετρέλαιο, οι ανακοινώσεις της FED βοήθησαν την αγορά του χρυσού, καθώς το δολάριο σημείωνε πτώση.

    Το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Ιανουαρίου ενισχύθηκε κατά 1,03% στα 1.267 δολάρια ανά ουγγιά, στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

    Κρυπτονομίσματα

    Ανοδικά κινείται η αγορά των κρυπτονομισμάτων, με το Bitcoin να κινείται κοντά στην περιοχή των 4.000 δολαρίων.

    Αυτή την ώρα η αξία του Bitcoin ενισχύεται κατά 5,9% στα 4.030,46 δολάρια.

    Ανοδικά κινούνται και τα περισσότερα από τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, με το XRP να σημειώνει αυτή την ώρα άνοδο 1,26%  και το Ethereum άνοδο 7,61%.



    ΣΧΟΛΙΑ