• ΑΓΟΡΕΣ

    Τραπεζική αντίδραση με χαμηλό τζίρο στο Χρηματιστήριο Αθηνών


    Με το συνολικό τζίρο των τεσσάρων συστημικών τραπεζών να μην ξεπερνάει τα 2 εκατ. ευρώ μετά από τρεις ώρες συναλλαγών, ο τραπεζικός κλάδος καταγράφει κέρδη άνω του 3%, ενώ το τοπίο φαίνεται να ξεκαθαρίζει μερικώς αναφορικά με το σχέδιο που παρουσίασε η Τράπεζα της Ελλάδος χτες, αν και ο χρονικός ορίζοντας είναι ακόμα μακρύς.

    Τόσο η Morgan Stanley όσο και η Deutsche Bank θεωρούν το σχέδιο ως προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο μερικά ζητήματα μένουν να διευκρινιστούν.

    Τα μεγαλύτερα κέρδη καταγράφει η μετοχή της Eurobank (+4,44%) και ακολουθούν οι ΕΤΕ (+3,05%), η Τράπεζα Πειραιώς (+2,8%) και η Alpha Bank (+2,65%).

    Πλην των ΑΔΜΗΕ (-0,65%) και Coca Cola (-0,54%) με θετικό βηματισμό κινούνται οι περισσότερες δεικτοβαρείς μετοχές. Ενδεικτικά αναφέρονται οι Σαράντης (+2,99%), ΔΕΗ (+2,21%), ΟΠΑΠ (+1,24%), ΓΕΚΤΕΡΝΑ (+1,18%), Τιτάνας (+1,13%) και Βιοχάλκο (+1%).

    Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, πέρα του Υγεία, το λιγοστό συναλλακτικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στους ΜΙΓ (+2,95%), Ιntralot (+1,15%) και Attica Bank (+3,49%).

    Η κινητικότητα που σημειώθηκε χτες η μετοχή του Ιασώ, συνεχίζεται και σήμερα , με τη μετοχή να ενισχύεται κατά 7%. Νωρίτερα σε ανακοίνωση της η εταιρεία ανέφερε ότι έχει δεχτεί δεσμευτική πρόταση από fund του εξωτερικού,  η οποία τελεί όμως υπό σειρά αιρέσεων με βασικότερη τη διενέργεια νομικού και οικονομικού ελέγχου, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

    Η εισηγμένη εταιρεία είναι πολυμετοχική με ποσοστά διάσπαρτα, μεταξύ και των γιατρών του, ενώ ο μεγαλύτερος μέτοχος είναι η Farallon, με 7% μετά από την αγορά δανείων της Euromedica ονομαστικής αξίας 184 εκατ. ευρώ.

    Στην αγορά παραγώγων, στην ΕΤΕ και Eurobank έχουν διακινηθεί 3.341 και 2.095 συμβόλαια αντίστοιχα.

    Η συναλλακτική δραστηριότητα στη spot αγορά διαμορφώνεται στα 7 εκατ. ευρώ.

     



    ΣΧΟΛΙΑ