• ΑΓΟΡΕΣ

    Συνεχίζεται η κατρακύλα στη Wall Street – Κάτω και από της 23.000 μονάδες βυθίστηκε ο Dow Jones

    Wall Street


    Κάτω από τις 23.000 βυθίστηκε την Πέμπτη ο Dow Jones, o οποίος ακριβώς μια εβδομάδα πριν (13 Δεκεμβρίου) βρισκόταν στις 24.597 μονάδες. Πλέον, έχοντας 4 καταστροφικές  συνεδριάσεις, με εξαίρεση μόνο την ήπια θετική αντίδραση της Τρίτης, ο δείκτης βρίσκεται πλέον στις 22.859 μονάδες, σε μια από τις χειρότερες περιόδους της Wall Street των τελευταίων ετών.

    Η αγορά συνέχισε να κινείται στον απόηχο των χθεσινών ανακοινώσεων της Fed, η οποία αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσεις. Τα επιτόκια διαμορφώθηκαν μεταξύ του 2,25% και του 2,5%. Παράλληλα η FED εκτίμησε πως μέσα στο 2019 θα χρειαστούν γύρω στις 2 αυξήσεις, ενώ δεν έκρυψε την ανησυχία της για τα πρώτα σημάδια εξασθένησης των ρυθμών ανάπτυξης της οικονομίας και της επίπτωσης του εμπορικού πολέμου του Τραμπ στις αγορές. Μάλιστα, ο επικεφαλής της, Τζ. Πάουελ, φάνηκε αποφασισμένος να μην υποκύψει στις πιέσεις του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος επιζητεί να μπει ένα τέλος στην πολιτική των αυξήσεων των επιτοκίων.

    Η αγορά αντέδρασε αρνητικά την Τετάρτη μετά τις ανακοινώσεις της FED, με το προβληματικό κλίμα να επεκτείνεται στις αγορές όλου του κόσμου και να επιστρέφει ξανά στη Wall Street, με τους τρεις δείκτες να τερματίζουν σε χαμηλά έτους. Αναλυτικότερα:

    Ο Dow Jones έκλεισε στις 22.859,60 μονάδες, καταγράφοντας πτώση 464,06 μονάδων (-1,99%).  Όπως και την Τετάρτη, μόλις μία μετοχή από τις 30 του δείκτη κατάφερε να κλείσει με άνοδο. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Johnson & Johnson  η οποία έκλεισε στο +0,52%. Αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι Walmart (-3,61%), United Technologies (-3,67%) και κυρίως η Walgreens Boots Alliance η οποία έκλεισε στο -5,02% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου που ήταν χειρότερες των εκτιμήσεων των αναλυτών. Πάντως, στην μετασυνεδριακή διαδικασία, η μετοχή της Nike σημειώνει άνοδο άνω του 6% καθώς κατάφερε να παρουσίασε κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών

    Ο S&P 500 έκλεισε στις 2.467,42 μονάδες, με απώλειες 1,58% ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε στις 6.528,41 μονάδες, με πτώση 1,63%.



    ΣΧΟΛΙΑ