• ΑΓΟΡΕΣ

    Συνέχεια στο μίνι «ράλι» ανόδου της Wall Street δείχνουν τα futures

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Ώθηση στην Wall Street αλλά και στις ευροαγορές έδωσε ανέλπιστη αλλά άκρως ενθαρρυντική άνοδος, της τάξεως του 17,7% των πωλήσεων λιανικής στις Ηνωμένες Πολιτείες για τον μήνα Μάιο, αύξηση η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη τους τελευταίους μήνες αλλά και την μεγαλύτερη από το 1992.

    Το lockdown των τελευταίων μηνών λόγω κορονοϊού, έριξε στα «Τάρταρα» το λιανικό εμπόριο στις ΗΠΑ, καθώς τον μήνα Απρίλιο οι πωλήσεις σημείωσαν πτώση 16,4%, την μεγαλύτερη από το 1992. Οι οιωνοί για άμεση επάνοδο δεν ήταν οι καλύτεροι, καθώς οι αναλυτές εκτιμούσαν μια ενθαρρυντική  άνοδο της τάξεως του 8,8%. Ωστόσο η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική, με το ανέλπιστο 17,7% να δίνει«αέρα« στις αγορές και η Wall Street να είναι χθες σταθερά ανοδική και τον Dow Jones να κλείνει στις εν τέλει στις 26.289,98 μονάδες με άνοδο 2,04%, ο S&P 500 στις 3.124,74 μονάδες με κέρδη 1,90% ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq στις 9.895,87 μονάδες με άνοδο 1,75%.

    Παράλληλα, στήριξη στις αγορές προσφέρουν και δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση Τραμπ θα προχωρήσει σε εφαρμογή ενός νέου προγράμματος εκσυγχρονισμού των υποδομών των ΗΠΑ, η συνολική αξία του οποίου μπορεί να φθάσει το ένα τρισ. δολάρια.

    Στα σπουδαία νέα, έρχεται να προστεθεί η πολύ ενθαρρυντική βρετανική ανακάλυψη του στεροειδούς φαρμάκου δεξαμεθαζόνη, του οποίου η χορήγηση χαμηλών δόσεων σε νοσηλευόμενους ασθενείς της Covid-19 μείωσε κατά ένα τρίτο την θνητότητα μεταξύ των ασθενών που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

    Επίσης η αισιοδοξία παραμένει στους επενδυτές μετά από τις ανακοινώσεις Fed, η οποία έκανε λόγο για αγορά εταιρικών ομολόγων με διάρκεια ωρίμανσης 5 ετών ή και λιγότερο.

    Σε αυτό το κλίμα τα futures του Dow Jones κινούνται ανοδικά, με τον Dow Jones να βρίσκεται στις 26.311 μονάδες, στο +0,45% και τον S&P500 ομοίως στο + 0,44%. Ο τεχνολογικός δείκτης NASDAQ κινείται ομοίως ανοδικά στο 0,48%%, στις 10.008 μονάδες.

     



    ΣΧΟΛΙΑ