• ΑΓΟΡΕΣ

    Σημαντικές απώλειες στη Wall Street

    • NewsRoom


    Σε πτωτική τροχιά κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες, με τους επενδυτές να εστιάζουν στα πρακτικά της τελευταία συνεδρίασης της Fed, σύμφωνα με τα οποία οι κεντρικοί τραπεζίτες δεν βλέπουν την ανάγκη να επιβραδύνουν τις αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων.

    Σύμφωνα με τους αναλυτές το αρνητικό κλίμα οφείλεται στις ανησυχίες για τον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα, το άλμα στις αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων αλλά και στους φόβους για πιθανή υπερεκτίμηση των μετοχών του τεχνολογικού κλάδου.

    Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones 1,17%. Απώλειες σημειώνει και ο S&P κατά 1,26% ενώ τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφει ο Νasdaq κατά 1,76%.

    Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων κινήθηκαν ανοδικά, με το 10ετές να παραμένει σήμερα πάνω από το επίπεδο του 3,2%. Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2008 έφτασε η απόδοση του 2ετούς αμερικανικού ομολόγου πριν αρχίσει να υποχωρεί.

    Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν στις 210.000 την εβδομάδα που έληξε στις 13 Οκτωβρίου, από 215.000 προηγουμένως, ενώ οι αναλυτές έκαναν λόγο για 212.000.

    Στις επιχειρηματικές ειδήσεις, τα αποτελέσματα της Philip Morris International υπερέβησαν τις εκτιμήσεις για το γ΄ τρίμηνο. Η εταιρία των τσιγάρων Marlboro ανακοίνωσε ότι εμφάνισε καθαρά κέρδη 2,242 δισ. δολαρίων ή 1,44 δολαρίων ανά μετοχή στο τρίμηνο, υψηλότερα από τα 1,966 δισ. δολάρια ή 1,27 δολάρια ανά μετοχή στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.



    ΣΧΟΛΙΑ