• Shipping Data: Sponsored by Alpha Bulkers & Pantheon Tankers

    VesselsValue: Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές στις αγοραπωλησίες πλοίων. Οι κινήσεις της εβδομάδας

    vesselsvalue


    Tο Mononews σε αποκλειστική συνεργασία με τη VesselsValue, τη διεθνώς αναγνωρισμένη πλατφόρμα δεδομένων που προσδιορίζει τις δίκαιες αποτιμήσεις των πλοίων, παρουσιάζει κάθε εβδομάδα πώς διαμορφώνονται οι τιμές πώλησης στη ναυτιλιακή αγορά, σε συνδυασμό με τις πιο σημαντικές αγοραπωλησίες πλοίων.

    VesselsValue
    Tanker
    Αμετάβλητες παρέμειναν οι αξίες των δεξαμενόπλοιων αυτή την εβδομάδα. Η σημαντικότερη κίνηση που ανακοινώθηκε ήταν η εξαγορά των 11 VLCCs της BW Maritime από την DHT Holdings Inc στην τιμή των 538 εκατ. δολαρίων συνολικά.  
     
    Bulker

    Όλες οι τιμές στη συγκεκριμένη κατηγορία κινήθηκαν ανοδικά.

    Το πλοίο τύπου capesize Dong A Artemis (χωρητικότητας 179,200 DWT, που κατασκευάστηκε το 2012, στο ναυπηγείο Hyundai Samho Heavy Ind) πουλήθηκε στη Seanergy Maritime Corp στην τιμή των 32,2 εκατ. δολ. αρκετά υψηλότερα από τα 30,12 εκατ. δολ. που ήταν η εκτιμώμενη τιμή της VesselsValue. 

    Το πλοίου τύπου panamax BW Grain (χωρητικότητας 82,000 DWT, που κατασκευάστηκε το 2008 στο ναυπηγείο Tadotsu Tsuneishi) πουλήθηκε στη Songa Bulk από την BW Dry Cargo στην τιμή των 14,5 εκατ. δολ. έναντι 13,65 εκατ. δολ. που προσδιορίζει την αξία του η VesselsValue.

    Επίσης, το πλοίο τύπου supramax με την ονομασία Sun Acapulco (χωρητικότητας 55,700 DWT και κατασκευής 2006, πουλήθηκε από την Toko Kisen έναντι 9,8 εκατ. δολ. από 8,88 εκατ. δολάρια που είναι η τιμή της VesselsValue. 

    Container

    Στις περισσότερες κατηγορίες, οι τιμές ισχυροποιήθηκαν.

    Το πλοίο τύπου panamax Buffalo Hunter (χωρητικότητας 4738 TEU, που κατασκευάστηκε το 2005 στο ναυπηγείο Hyundai Heavy Ind) πουλήθηκε από την Delphis έναντι 7,4 εκατ. δολ. Τα αντίστοιχα panamax: ANL Barwon (χωρητικότητας 3534 TEU και κατασκευής 2010, Chengxi), Partici (χωρητικότητας 3534 TEU, που κατασκευάστηκε το 2010 στο Chengxi), και Praia (χωρητικότητας 3534 TEU, που κατασκευάστηκε το 2009 στο ναυπηγείο Chengxi) πουλήθηκαν στο σύνολο τους στην τιμή των 20,4 εκατ. δολ.

    Scrap

    Οι τιμές στα πλοία που πουλήθηκαν για scrap αυξήθηκαν σημαντικά αυτή την εβδομάδα.

    Tι είναι οι δείκτες της VV ;

     Η VesselsValue διαθέτει μία πλούσια βάση δεδομένων και προσδιορίζει την τιμή αγοράς κάθε πλοίου, υπολογίζοντας την αξία του με βάση τη χωρητικότητά του για κάθε έτος κατασκευής του. Στη συνέχεια, προκύπτει ο μέσος όρος από τα στοιχεία αυτά και διαμορφώνεται ο δείκτης του κλάδου. 
     

    Ο σκοπός των δεικτών της VV είναι να αποτυπώσουν τη γενική εικόνα των αγοραπωλησιών πλοίων στην παγκόσμια ναυτιλιακή αγορά. 



    ΣΧΟΛΙΑ