• Shipping Data: Sponsored by Alpha Bulkers & Pantheon Tankers

    VesselsValue: Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές στις αγοραπωλησίες πλοίων. Οι κινήσεις της εβδομάδας


    Το Mononews, σε αποκλειστική συνεργασία με τη VesselsValue, τη διεθνώς αναγνωρισμένη πλατφόρμα δεδομένων που προσδιορίζει τις δίκαιες αποτιμήσεις των πλοίων, παρουσιάζει κάθε εβδομάδα πώς διαμορφώνονται οι αξίες στη ναυτιλιακή αγορά, σε συνδυασμό με τις πιο σημαντικές αγοραπωλησίες πλοίων.

    Tankers

    Aμετάβλητες παρέμειναν οι αξίες των δεκαμενόπλοιων.

    -Το VLCC VL Sakura (298,600 DWT, κατασκευής 2001, Hitachi) πουλήθηκε σε αγοραστές από τη Μέση Ανατολή έναντι 24 εκατ. δολαρίων. Σύμφωνα με τη VV η εκτιμώμενη αξία του ανέρχεται στα 19,3 εκατ. δολάρια.

    -Το MR2 Ardmore Seamaster (45,800 DWT, κατασκευής 2004, Shin Kurushima Ujina) πουλήθηκε σε Κινέζους στην τιμή των 9,70 εκατ. δολαρίων. Η εκτιμώμενη αξία του πλοίου ανέρχεται στα 9,25 εκατ. δολάρια.

    -Τα τάνκερ MR1s Krisjanis Valdemars και Kandava (37,300 DWT, κατασκευής 2007, Hyundai Mipo) πουλήθηκαν σε Ευρωπαίους αγοραστές en bloc, έναντι 23,6 εκατ. δολαρίων. Η εκτιμώμενη αξία τους διαμορφώνεται στα 25,92 εκατ. δολάρια.

    -Το MR1 Axelotl (37,300 DWT, κατασκευής 2004, Hyundai Mipo) πουλήθηκε σε αγοραστές από την Ινδονησία στην τιμή των 7,3 εκατ. δολαρίων. Η εκτιμώμενη αξία του ανέρχεται στα 8,51 εκατ. δολάρια.

    Bulkers

    Στα ίδια επίπεδα διατηρήθηκαν οι αξίες των φορτηγών πλοίων.

    -Το Handymax Paradise Bay (46,200 DWT, κατασκευής 2003, Oshima) πουλήθηκε στην τιμή των 9,8 εκατ. δολαρίων. Η αξία του διαμορφώνεται στα 7,69 εκατ. δολάρια.

    Containers

    Σταθερές διατηρήθηκαν οι αξίες των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, ενώ δεν έγιναν γνωστές αγοραπωλησίες στη συγκεκριμένη κατηγορία αυτή την εβδομάδα.

    Πώς κινήθηκαν οι δείκτες της VV

    Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε, οι δείκτες της VesselsValue κινήθηκαν ως εξής:

    • Ο δείκτης των bulkers υποχώρησε κατά 0,33% και διαμορφώθηκε στις 213,76 μονάδες
    • Ο δείκτης των tankers υποχώρησε  κατά 0,20% και έκλεισε στις 285,14 μονάδες
    • Ο δείκτης των containers υποχώρησε κατά 0,08% διαμορφώθηκε στις 4.682,60 μονάδες.
    • Ο δείκτης των πλοίων μεταφοράς LPG έκλεισε με πτώση 0,08% και διαμορφώθηκε στις 593,45 μονάδες.

    Tι είναι οι δείκτες της VV

    Η VesselsValue διαθέτει μία πλούσια βάση δεδομένων και προσδιορίζει την τιμή αγοράς κάθε πλοίου, υπολογίζοντας την αξία του με βάση τη χωρητικότητά του για κάθε έτος κατασκευής του.

    Στη συνέχεια, προκύπτει ο μέσος όρος από τα στοιχεία αυτά και διαμορφώνεται ο δείκτης του κάθε κλάδου. Ο σκοπός των δεικτών της VV είναι να αποτυπώσουν τη γενική εικόνα των αγοραπωλησιών πλοίων στην παγκόσμια ναυτιλιακή αγορά.

    tanker ναυτιλία δεξαμενόπλοια ναυλαγορά

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Π. Παππάς: Αύξηση εσόδων και κερδών το 2018 για τη Star Bulk

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Μ. Μποδούρογλου: Συμφωνία ναύλωσης σε συμφέρουσα τιμή από την Allseas

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Έλληνας εφοπλιστής πούλησε παλαιό τάνκερ σε τιμή έκπληξη



    ΣΧΟΛΙΑ