• ΑΓΟΡΕΣ

    Σε νέα χαμηλά 32 ετών το γεν έναντι του δολαρίου

    • NewsRoom
    Haruhiko Kuroda, Διοικητής Τράπεζας της Ιαπωνίας

    Haruhiko Kuroda, Διοικητής Τράπεζας της Ιαπωνίας (REUTERS)


    Συνεχίζεται η απότομη βουτιά του γεν, το οποίο τις τελευταίες ημέρες είδε την ισοτιμία του με το αμερικανικό δολάριο να ξεπερνά για πρώτη φορά εδώ και 30 χρόνια τα 150 γεν, μετά τις έκτακτες παρεμβάσεις από την Τράπεζα της Ιαπωνίας με αγορές κρατικών ομολόγων για να συγκρατήσει τις αποδόσεις.

    Το γεν υποχωρεί πλέον πάνω από 1% στα 151,80 ανά δολάριο, σε νέο χαμηλό 32 ετών, παρά τις προειδοποιήσεις των Αρχών πως θα παρέμβουν για τη στήριξή του, χωρίς ωστόσο να είναι ξεκάθαρος ο χρόνος που αυτή η παρέμβαση θα πραγματοποιηθεί.

    Ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας Shunichi Suzuki επανέλαβε πάντως πως η χώρα είναι έτοιμη να αναλάβει δράση, λέγοντας πως η  μονόπλευρη αδυναμία του γεν είναι ανεπιθύμητη και ότι παρακολουθεί τις αγορές με αίσθηση του επείγοντος, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

    Η Τράπεζα της Ιαπωνίας  συνεδριάζει για τη νομισματική της πολιτικής την ερχόμενη εβδομάδα. Τον προηγούμενο μήνα είχε παρέμβει για τη στήριξη του νομίσματος, με τον διοικητής της BOJ Haruhiko Kuroda να επαναλαμβάνει πάντως την προθυμία του να παραμείνει στην εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική.



    ΣΧΟΛΙΑ