• ΑΓΟΡΕΣ

    Σε αναζήτηση προσήμου η Wall Street: Βουτιά 11% για τη μετοχή της Cisco, ικανοποίηση για τα στοιχεία για την ανεργία

    • NewsRoom


    Μάχη για το πρόσημο δίνει μισή ώρα μετά το άνοιγμα της Wall Street την Πέμπτη ο Dow Jones, με την αρνητική απόδοση της μετοχής της Cisco να παρασύρει προς τα κάτω τον Dow Jones και τις θετικές ειδήσεις από το μέτωπο της αγοράς εργασίας να αντισταθμίζουν τις απώλειες, ενώ οδηγούν προς το παρόν και τον S&P 500 να κινείται οριακά σε επίπεδο νέου ιστορικού υψηλού.

    Η Cisco κατάφερε να ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών της Wall Street με τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε, ωστόσο η πρόβλεψή της για το επόμενο τρίμηνο απογοήτευσε. Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 80 cents ανά μετοχή για το τέταρτο τρίμηνο χρήσης, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 74 cents ανά μετοχή. Το guidance για το επόμενο τρίμηνο ήταν για προσαρμοσμένα κέρδη μεταξύ των 69 με 71 cents ανά μετοχή και μείωση των εσόδων μεταξύ 7% – 9%. Οι αναλυτές ανέμεναν 76 cents ανά μετοχή και μείωση εσόδων 7%.

    Αντίθετα θετικά είναι τα νέα από τις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας, καθώς για πρώτη φορά από τον Μάρτιο έπεσαν κάτω από το 1 εκατομμύριο. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, την προηγούμενα εβδομάδα ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας διαμορφώθηκε στις 963 χιλιάδες.

    Παράλληλα, η μάχη με τον κορονοϊό συνεχίζεται στις ΗΠΑ, καθώς την Πέμπτη ανακοινώθηκαν 1.459 νέοι θάνατοι εξαιτίας, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού να φθάνει πλέον τους 166.063 νεκρούς. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν τουλάχιστον 51.848 νέα κρούσματα μόλυνσης.

    Μισή ώρα μετά το άνοιγμα της Wall Street o Dow Jones κινείται σχεδόν αμετάβλητος με το χθεσινό κλείσιμο στις 27.978 μονάδες, ο S&P 500 κινείται στις 3.383,97 μονάδες με άνοδο 0,11% ενώ ο Nasdaq στις 11.076 με κέρδη 0,58%.

    Η μετοχή της Cisco υποχωρεί στα 42,65 δολάρια με βουτιά -11,33%. Αντίθετα από τις υπόλοιπες μετοχές του Dow Jones τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφει η Boeing στο +1,60%.



    ΣΧΟΛΙΑ