• ΑΓΟΡΕΣ

    Σαράντης: Τι απογειώνει τη μετοχή και το 5ετές πλάνο ανάπτυξης

    O αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και εμπορικός διευθυντής του Ομίλου Σαράντη, Γιάννης Μπούρας

    O αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και εμπορικός διευθυντής του Ομίλου Σαράντη, Γιάννης Μπούρας


    Πάρτι δύο ημερών στο Χρηματιστήριο για την Σαράντης με τα κέρδη να ξεπερνούν το 7% σε δύο συνεδριάσεις και την κεφαλαιοποίηση να υπερβαίνει τα 680 εκατ. ευρώ καταρρίπτοντας πολυετή υψηλά.

    Η προσοχή της αγοράς είναι στραμμένη στις ανακοινώσεις της διοίκησης, καθώς θα περιγράψει το επενδυτικό της πλάνο για την τρέχουσα πενταετία.

    Μετά την εξαγορά της Stella Pack, όπως αναφέρουν εκτιμήσεις τα μεγέθη αναμένεται να απογειωθούν προσφέροντας συνέργειες της τάξης των 3,5 εκατ. ευρώ.

    Φέτος, ο τζίρος αναμένεται να εκτιναχθεί στα 80 εκατ. ευρώ και τα EBITDA στα 10 εκατ. ευρώ, ενώ το περιθώριο EBIT θα διαμορφωθεί μεταξύ 9 – 9,5%.

    Για το 2024 η Σαράντης έχει προγραμματίσει επενδύσεις 20 εκατ. ευρώ με τις λεπτομέρειες να αποτυπώνονται σήμερα κατά την ενημέρωση των αναλυτών.

    Ο αναπληρωτής CEO του ομίλου Γιάννης Μπούρας, σημείωσε πως: «είμαστε περήφανοι για τα νούμερά μας και δείχνουν ισχυρή οργανική ανάπτυξη. Έχουμε βιώσιμη ανάπτυξη με υγιή αποτελέσματα από το τζίρο μέχρι τα κέρδη και βελτιωμένα περιθώρια. Υγιής είναι και ο ισολογισμός με αρνητικό καθαρό δανεισμό και βελτιωμένο κεφάλαιο κίνησης».

    Αναφορικά με τις κατηγορίες για το 2024 περιμένει ανάπτυξη στα προϊόντα ομορφιάς, ενώ βλέπει σταθεροποίηση, λόγω υψηλού ανταγωνισμού, στα προϊόντα προσωπικής φροντίδας.

    Για τα οικιακά προϊόντα περιμένει ανάπτυξη.

    Ο στόχος της διοίκησης είναι να πετυχαίνει αύξηση όγκου πωλήσεων.

    Ο Χρήστος Βάρσος, οικονομικός διευθυντής ανέφερε την περασμένη Τρίτη στην ενημέρωση που ακολούθησε τη δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων πως ο ισχυρός ισολογισμός δίνει τη δυνατότητα να επενδύσουμε σε οργανική ανάπτυξη, να στηρίξουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό και να χρηματοδοτήσουμε εξαγορές.

    Μετά την εξαγορά της Stella Pack, η οποία ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο, ο καθαρός δανεισμός είναι μικρός αλλά και πάλι η μόχλευση είναι εξαιρετικά χαμηλή συγκρινόμενη με τα EBITDA.

    Αναφορικά με τα μεταφορικά κόστη ειπώθηκε πως λόγω Ερυθράς Θάλασσας αυξάνονται αλλά όχι σημαντικά, ενώ υπάρχει περαιτέρω μείωση των τιμών των πρώτων υλών, άρα δεν υπάρχει συνολικά αλλαγή.

    Τέλος, τον Απρίλιο θα αποφασιστεί εκ νέου πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών, καθώς λήγει το τρέχον.

    Η μετοχή έχει ξεπεράσει τα 10,20 ευρώ με την κεφαλαιοποίησή της πλέον στα 681 εκατ. ευρώ. 

    Διαβάστε επίσης

    Σαράντης: Στα 39,3 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2023 – Πρόταση για μέρισμα 0,224 ευρώ/μετοχή

    Σαράντης: 16.100 μετοχές απέκτησε η Λενίδι ΑΕ των αδελφών Σαράντη

    Όμιλος Σαράντη: Η εξαγορά της Stella Pack S.A. σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο στην αναπτυξιακή πορεία μας



    ΣΧΟΛΙΑ