• ΑΓΟΡΕΣ

    Πτώση και πάλι στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σε απαξιωτικά επίπεδα ο τζίρος


    Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, εν μέσω ιδιαίτερα χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας, με τον τζίρο να διαμορφώνεται κάτω από τα 18 εκατ. ευρώ. Το Χρηματιστήριο δεν κατάφερε να κρατήσει τις 770 μονάδες που ξεπέρασε χθες μετά την ισχυρή αντίδραση.

    Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στα χαμηλότερα επίπεδα της ημέρας, στις 766,64 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,92%.

    Η εικόνα του Χ.Α αλλά και αυτή της συναλλακτικής δραστηριότητας, αντίθετα με τις προσδοκίες που δημιούργησε η χθεσινή ισχυρή άνοδος (+1,10%) και η επικράτιση των λίγων αγορασ΄των, δεν υποδηλώνουν κάποια σημαντική επιστροφή του επενδυτικού ενδιαφέροντος και των εισροών στην αγορά, που είναι και το μεγάλο ζητούμενο.

    Επιπλέον, η αγορά των ελληνικών ομολόγων δεν δείχνει να μπορεί να δώσει ένα νέο στήριγμα στην πορεία των ελληνικών μετοχών, αφού εδώ και αρκετές ημέρες η απόδοση του 10ετούς φαίνεται να έχει “κολλήσει” γύρω από τα επίπεδα του 3,860%, και όλα αυτά παρά τα “θετικά” μηνύματα από τα διεθνή μέσα από την περασμένη εβδομάδα.

    Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, το Χ.Α πρέπει να σταματήσει να στηρίζεται στο διεθνές περιβάλλον προκειμένου να ανακάμψει και η αγορά πρέπει να βρει εσωτερικούς καταλύτες.

    Σε αυτό το κλίμα, από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ στο 1,40%, της Τιτάν με άνοδο 0,96%, των ΕΛΠΕ στο +0,42% και του ΟΠΑΠ στο +0,26%.

    Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές Coca Cola HBC στο -2,92%, της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με πτώση 2,78%, της Jumbo  στο -2,55%, της Σαράντης με πτώση 2,44% και της Fourlis στο -2,35%.



    ΣΧΟΛΙΑ