• ΑΓΟΡΕΣ

    Ψήφος εμπιστοσύνης της Citigroup στα ελληνικά ομόλογα – Τι αναφέρουν οι Αμερικανοί αναλυτές

    • NewsRoom
    Citi: Στο 8,8% βλέπει την ανάπτυξη της Ελλάδας το 2021

    Citigroup


    Ισχυρές προοπτικές και πιθανές αναβαθμίσεις μέσα στο επόμενο διάστημα βλέπει η Citigroup για την ελληνική οικονομία με τους αναλυτές της να επιμένουν στο trade του προηγούμενου Δεκεμβρίου για την αγορά ελληνικών 10ετών ομολόγων λήξης Μαρτίου του 2029 έναντι των γερμανικών 10ετών ομολόγων λήξης Φεβρουαρίου 2029.

    Ταυτόχρονα οι Αμερικανοί αναλυτές προτείνουν ως μια πολύ καλή στρατηγική για τους επενδυτές και το trade των ελληνικών ομολόγων έναντι των ισπανικών.

    Τα 10ετή ελληνικά ομόλογα βρίσκονται στα trades που παραμένουν ανοιχτά καθώς η citi θεωρεί πως τα θεμελιώδη μεγέθη της ελληνικής οικονομίας είναι πλέον αρκετά ισχυρά, ειδικά σε σύγκριση με τη Γερμανία.

    Παράλληλα η Citi εκτιμά ότι το spread των ελληνικών ομολόγων έναντι των γερμανικών θα βρεθεί εντός του 2020 σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Πιο συγκεκριμένα οι αναλυτές εκτιμούν ότι στο α’ τρίμηνο του 2020 το spread  θα διαμορφωθεί στις 160 μ.β, στο β’ τρίμηνο στις 140 μ.β, στο γ’ τρίμηνο στις 120 μ.β και στο δ’ τρίμηνο στις 100 μονάδες βάσης, ενώ το 2021 θα φτάσει μόλις τις 95 μ.β..

    Ωστόσο, προειδοποιεί πως τα ελληνικά ομόλογα παραμένουν ευάλωτα στις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία. Πάντως, σε σύγκριση με Ισπανία η Citigroup εκτιμά ότι στην Ελλάδα  αλλά και στην Πορτογαλία οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες δεν έχουν μειωθεί, ενώ οι δύο χώρες είναι πιθανό να δουν αρκετές αναβαθμίσεις αξιολόγησης το 2020. Αυτοί οι παράγοντες θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα ισπανικά spreads έναντι της Πορτογαλίας και της Ελλάδας, καταλήγει η αμερικάνικη τράπεζα.



    ΣΧΟΛΙΑ