• ΑΓΟΡΕΣ

    Ψυχραιμία στις ευρωαγορές, παρά τη μείωση της ανάπτυξης στην Κίνα


    Ήπιες απώλειες σημειώνουν λίγο μετά το άνοιγμά τους οι δείκτες των ευρωαγορών, ύστερα από την ανακοίνωση των στοιχείων για την ανάπτυξη της Κίνας, που υποδηλώνουν τη μεγαλύτερη ετήσια επιβράδυνση της οικονομίας της από το 1990. Πιο συγκεκριμένα, για το τέταρτο τρίμηνο του 2018, η ανάπτυξη έπεσε στο 6,4%, το χαμηλότερο επίπεδο από την κρίση του 20018, γεγονός που οδήγησε τον ρυθμό ανάπτυξης σε ετήσια βάση στο 6,6%.

    Παρά τις ανησυχίες που δημιουργούν τα στοιχεία, με μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου να παρουσιάζει επιβράδυνση για τρία συνεχόμενα τρίμηνα, οι αγορές της Ασίας παρέμειναν θετικές, μειώνοντας τα κέρδη που σημείωναν νωρίτερα, εκδηλώνοντας τις προσδοκίες των επενδυτών για πρόοδο στις εμπορικές σχέσεις της χώρας με τις ΗΠΑ. Ο Shanghai Composite έκλεισε με κέρδη +0,56%, ενώ ο Hang Seng σημείωσε άνοδο +0,35%.

    Πιο αβέβαιη είναι η εικόνα στις ευρωαγορές με το ταμπλό να διατηρεί μικτά πρόσημα. Ο DAX κινείται με οριακές απώλειες -0,27%, ο FTSE 100 με οριακά κέρδη +0,15%, ο CAC 40 βρίσκεται στο -0,13%, ενώ ο ΜΙΒ στο Μιλάνο κινείται με απώλειες -0,40%. Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει απώλειες της τάξης του -0,29%.

    Τους επενδυτές εξακολουθεί να απασχολεί το ζήτημα του Brexit, με τη Βρετανίδα Πρωθυπουργό Theresa May να εμφανίζεται εντός της ημέρας στη Βουλή των κοινοτήτων. Μετά την αποτυχία της να επιτύχει την ψήφιση της συμφωνίας της την προηγούμενη εβδομάδα, η May αναμένεται να επιδιώξει αλλαγές στην ιρλανδική συνοριακή συμφωνία που έχε διαπραγματευτεί με την ΕΕ, σε μία απόπειρα να αμβλύνει τις ανησυχίες των ευρωσκεπτικιστών.



    ΣΧΟΛΙΑ