ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ευρωαγορές: Η βουτιά στη Wall Street χάλασε το πανηγυρικό κλίμα – Βουτιά 17,88% για την Coca Cola HBC στο Λονδίνο
Με ήπια κέρδη άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης, με τους επενδυτές να εξακολουθούν να αναμένουν ειδήσεις από το Πεκίνο και τη συνάντηση εμπορικών εκπροσώπων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Οι συνομιλίες πήραν παράταση για τρίτη ημέρα και αναμένεται να ολοκληρωθούν τελικά σήμερα, με το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας να διαμηνύει ότι τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σύντομα. Χθες το βράδυ από τις ΗΠΑ, ο Πρόεδρος Trump σχολίασε μέσω twitter ότι “Οι συνομιλίες με την Κίνα πηγαίνουν πολύ καλά”.
Οι επενδυτές παραμένουν σε εγρήγορση αναζητώντας σημάδια οικονομικής επιβράδυνσης. Η Παγκόσμια Τράπεζα προειδοποίησε την Τρίτη για αυξανόμενους κινδύνους όσον αφορά τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, στην ετήσια εκτίμησή της, με τους ειδικούς να προβλέπουν μειωμένο ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 2,90% για το 2019 και 2,80% για το 2020. Οι αναλυτές της Τράπεζας εκτιμούν ότι οι μεγαλύτερες οικονομίες απειλούνται περισσότερο από τις αναδυόμενες, και ότι παρά τις αυξανόμενες ανησυχίες για την Κίνα, η Ευρωζώνη, η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ, θα κατεβάσουν αισθητά τους ρυθμούς ανάπτυξής τους μέχρι και το 2021.
Στις 15 Ιανουαρίου αναμένεται να ψηφίσει το βρετανικό Κοινοβούλιο τη συμφωία της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με ημερομηνία εξόδου της χώρας την 29η Μαρτίου. Χθες, οι βουλευτές έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα ότι αντιτίθενται στην έξοδο χωρίς συμφωνία, υποστηρίζοντας μία τροπολογία στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης,που περιορίζει τις εξουσίες της κυβέρνησης να προβεί σε αλλαγές της φορολογικής νομοθεσίας, σε περίπτωση μη συμφωνίας για Brexit.
Στο Λονδίνο πάντως, ο FTSE 100 βαδίζει στο +0,64%, ο CAC 40 στο +0,99%, ο DAX στο +0,97% και ο ΜΙΒ στο +0,84%. Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,68% λίγα λεπτά μετά τις 10:30.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πολωνία: Στους 700 τόνους έφτασαν τα αποθέματα χρυσού της κεντρικής τράπεζας
- Μελάνια Τραμπ: Ζητάει διαρκή κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία
- Στις διαδηλώσεις στο Παρίσι ο Αλέξης Τσίπρας
- Κ. Χατζηδάκης: Ενθαρρύνουμε τις επιχειρήσεις να αυξήσουν τους μισθούς – ΣΒΕ: Δυνατά σημεία και αδυναμίες της ελληνικής μεταποίησης
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.