• ΑΓΟΡΕΣ

    Πετρέλαιο: Μηνιαία βουτιά 21% για το πιο ενεργό συμβόλαιο του WTI

    • NewsRoom
    φωτογραφία από πεδίο εξόρυξης πετρελαίου το ηλιοβασίλεμα


    Νέες ισχυρές απώλειες σημείωσαν την Τρίτη, τελευταία ημέρα του Νοεμβρίου, οι τιμές του πετρελαίου, με την ανησυχία γύρω από την νέα παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού να επικρατούν στην αγορά.

    Οι ανησυχίες του  CEO της Moderna σχετικά με την αποτελεσματικότητα των σημερινών εμβολίων m-RNA σε σχέση με τη μετάλλαξη Όμικρον, αλλά και η δήλωση του επικεφαλής της FED για την ταχύτερη μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων και τις πληθωριστικές τάσεις στην αγορά επιδείνωσαν το κλίμα στην αγορά του πετρελαίου.

    Οι επενδυτές φοβούνται πως πιθανά μέτρα για την προστασία από τη νέα μετάλλαξη, μέχρι την προσαρμογή των εμβολίων σε αυτή, μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της ζήτησης. Σε συνδυασμό με την απελευθέρωση στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου από τις ΗΠΑ και συμμάχους της, ενδέχεται να πλήξει πτωτικά τις τιμές.

    H τιμή του συμβολαίου Ιανουαρίου του WTI υποχώρησε κατά 5,4% την Παρασκευή, στα 66,18 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Η τιμή του πιο ενεργού συμβολαίου του WTI μέσα στον μήνα Νοέμβριο υποχώρησε κατά 21%, σημειώνοντας τη χειρότερη επίδοση από τον Μάρτιο του 2020.

    Διαβάστε επίσης

    Wall Street: Ισχυρές απώλειες μετά το σήμα Πάουελ για ταχύτερο tapering



    ΣΧΟΛΙΑ