• ΑΓΟΡΕΣ

    FED: Επεκτείνει το εύρος του δανειακού της προγράμματος για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

    • NewsRoom
    Τζερόμ Παουελ,

    Τζερόμ Παουελ, επικεφαλής FED


    Η Fed (Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι επεκτείνει το εύρος του δανειακού της προγράμματος για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δίνοντας πρόσβαση σε μεγαλύτερες επιχειρήσεις από αυτές που είχε υποδείξει αρχικά και διευρύνοντας τους τύπους των δανείων που θα ναι διαθέσιμα.

    Έχοντας χαρακτηριστεί ως ακρογωνιαίος λίθος των πρωτοβουλιών της Fed για να διοχετεύσει ρευστότητα στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά που έχουν ανάγκη, το πρόγραμμα της Main Street θα επιτρέπει τώρα στις επιχειρήσεις που απασχολούν έως 15.000 υπαλλήλους και συγκεντρώνουν 5 δισ. δολάρια εσόδων να κάνουν αίτηση για χρηματοδότηση.

    Προηγουμένως το όριο ήταν στους 10.000 υπαλλήλους και στα 2,5 δισ. δολάρια εσόδων για ένα πρόγραμμα που στόχευε στις μεσαίες επιχειρήσεις, η δραστηριότητα των οποίων έχει πληγεί από τις προσπάθειες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

    Η Fed ενέταξε επίσης στο πρόγραμμα έναν διαφορετικό τύπο δανείων. Οι αλλαγές χωρίζουν τα δάνεια σε τρεις κατηγορίες: νέα, προτεραιότητας και διευρυμένα. Τα νέα και τα προτεραιότητας έχουν ελάχιστο μέγεθος των 500.000 δολάρια, ελλά τα διευρυμένα είναι για 10 εκατ. δολάρια και πάνω.



    ΣΧΟΛΙΑ