• ΑΓΟΡΕΣ

    Πάουελ (Fed): «Μακρύς ο δρόμος προς την ανάπτυξη» – Σε θετικό έδαφος η Wall Street

    • NewsRoom


    Ο δρόμος προς την ανάκαμψη της αγοράς εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι μακρύς, τονισε ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας, (Federal Reserve), Τζερόμ Πάουελ, μιλώντας στην Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων, κάτω σώματος του Κογκρέσου της χώρας.

    «Έχουμε 10 εκατομμύρια λιγότερους ανθρώπους σε θέσεις εργασίας εντός μισθολογίου», ανέφερε στο σώμα την Τετάρτη. «Ο δρόμος προς μια πλήρη αποκατάσταση της απασχόλησης θα είναι μακρύς», επεσήμανε.

    Ο κ. Πάουελ ερωτήθη επίσης από τους Αμερικανούς ομοσπονδιακούς βουλευτές και για τη θέση της κεντρικής τράπεζας για τα ψηφιακά νομίσματα. «Θα είναι μια σημαντική χρονιά», ανέφερε σχετικά με την έρευνα της Fed επί του ζητήματος. «Θα επικοινωνήσουμε με το κοινό για το ζήτημα αρκετά ενεργητικά – και μέσω ανοικτών εκδηλώσεων για την οργάνωση των οποίων εργαζόμαστε». Η Fed, κατέληξε ο κ. Πάουελ, θα απευθυνθεί και στο Κογκρέσο εντός του τρέχοντος έτους για το ζήτημα των ψηφιακών νομισμάτων.

    Η Fed είπε ότι δεν θα αυξήσει τα επιτόκια έως ότου ο πληθωρισμός υπερβεί το 2% και πιστεύουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε, πιστεύουμε ότι θα το κάνουμε. «Μπορεί να χρειαστούν περισσότερα από τρία χρόνια», δήλωσε ο Πάουελ.

    Παρά την επιφυλακτική στάση του Πάουελ αναφορικά με την ανάκαμψη της αγοράς, η Wall Street επέστρεψε σε θετικό έδαφος. Ο Dow Jones αυτή την ώρα προσθέτει 286 μονάδες ή 0,9%, ο S&P 500 βρίσκεται στο +0,76% ενώ δυναμικά επιστρέφει και ο Nasdaq, ο οποίος προσθέτει 0,6%.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, η Boeing ενισχύεται 6%, της Chevron 3,4%, της Caterpillar 2,66% και της Walt Disney 1,48%.



    ΣΧΟΛΙΑ