• ΑΓΟΡΕΣ

    Οριακή άνοδος στις ευρωαγορές, με το βλέμμα στραμμένο στην Ουάσινγκτον


    Με οριακή άνοδο κινούνται λίγο μετά το άνοιγμά τους οι ευρωαγορές ύστερα από τις θετικές, για τις σινοαμερικανικές σχέσεις, εξελίξεις που σημειώθηκαν χθες. Ο Πρόεδρος Trump άλλαξε στάση και ρητορική αναφορικά με τις κινέζικες τεχνολογικές εταιρίες, δηλώνοντας στο Twitter ότι «επιθυμεί οι ΗΠΑ να κερδίζουν μέσω ελεύθερου ανταγωνισμού, και όχι με το να  αποκλείουν πιο προηγμένες εταιρίες.» Τα tweets του αμερικανού Προέδρου, αφορούσαν στο γενικό πλαίσιο της ανάπτυξης του δικτύου 5G.

     Η δήλωση, που ερμηνεύτηκε ως προσφορά «κλάδου ελαίας» προς τον κινεζικό τεχνολογικό κλάδο που έχει στοχοποιηθεί στο πρόσφατο παρελθόν από την αμερικανική κυβέρνηση με τις κατηγορίες για κατασκοπεία και υποκλοπή στοιχείων πνευματικής ιδιοκτησίας (Huawei), ανεβάζει εκ νέου τις προσδοκίες επίτευξης τελικής συμφωνίας στην εμπορική διαμάχη των δύο χωρών. Ο τελευταίος γύρος διαπραγματεύσεων ολοκληρώνεται σήμερα στην Ουάσινγκτον, με τη συνάντηση του Αμερικανού Προέδρου με τον Αντιπρόεδρο της Κίνας, Liu He.

    Πίσω στην Ευρώπη, αμετάβλητο και σύμφωνο με τις προσδοκίες παρέμεινε το ΑΕΠ της Γερμανίας για το 4ο τρίμηνο του 2018. Στις 11 ώρα Ελλάδος αναμένονται τα στοιχεία για τον γερμανικό δείκτη επιχειρηματικού κλίματος IFO, που καθορίζει την αντίληψη των επιχειρήσεων για τις οικονομικές συνθήκες για το προσεχές 6μηνο, ενώ στις 12 θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για το ΑΕΠ του 4ου τριμήνου της Ευρωζώνης.

    Στη Φρανκφούρτη ο DAX βρίσκεται στο +0,11%, στο Παρίσι ο CAC 40 στο +0,12%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 στο +0,16% και στο Μιλάνο ο ΜΙΒ στο +0,11%.



    ΣΧΟΛΙΑ