• ΑΓΟΡΕΣ

    Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές εν αναμονή της εμπορικής συμφωνίας


    Με οριακές απώλειες κινούνται λίγο μετά το άνοιγμα οι ευρωαγορές, με τους επενδυτές να βρίσκονται σε στάση αναμονής σχετικά με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου.

    Παρά τα θετικά σχόλια από διάφορα μέλη της αμερικανικής κυβέρνησης αναφορικά με την έκβαση των συνομιλιών και την επίλυση του ζητήματος, οι επενδυτές αναζητούν μεγαλύτερη σαφήνεια στις λεπτομέρειες της τελικής συμφωνίας προκειμένου να εκτιμήσουν αφενός το χρονοδιάγραμμά της και αφετέρου τα σημεία που θα εμπεριέχει, τα οποία θα καθορίσουν τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

    Το επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται επίσης μεμονωμένα στην κινέζικη οικονομία, ύστερα από τη χθεσινή είδηση μείωσης του αναπτυξιακού στόχου της για το 2019. Τα χρηματιστήρια της Κίνας συνέχισαν και σήμερα την ανοδική τους πορεία, διατηρώντας την ελπίδα ότι το ετήσιο συνέδριο που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα, ενδεχομένως να σηματοδοτήσει πολιτικές τόνωσης της οικονομίας, οι οποίες θα αντιστρέψουν την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης.

    Στο κλίμα αυτό, στο -0,38% κινείται ο DAX, σχεδόν αμετάβλητος στο -0,01% παραμένει ο FTSE 100, στο -0,16% βρίσκεται ο CAC 40 και στο -0,08% ο ΜΙΒ.



    ΣΧΟΛΙΑ