ΑΓΟΡΕΣ

ΟΠΕΚ+: Πρώτη δια ζώσης συνάντηση από το 2020 – Εξετάζει την μείωση της παραγωγής πετρελαίου

  • NewsRoom
Ρωσία: Νωρίς να εκτιμηθεί αν θα τροποποιηθεί η συμφωνία του OPEC+


Ο ΟΠΕΚ+ σκοπεύει να πραγματοποιήσει την επόμενη εβδομάδα την πρώτη δια ζώσης συνάντηση από τον Μάρτιο του 2020, καθώς εξετάζει τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου για να ανακόψει την πρόσφατη πτώση των τιμών.

Η συμμαχία των 23 χωρών, υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας, έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει την Τετάρτη στην έδρα της στη Βιέννη, σύμφωνα με ανακοίνωση της γραμματείας του ΟΠΕΚ. Λόγω της έκτακτης ειδοποίησης μπορεί να μην είναι όλες οι χώρες σε θέση να στείλουν εκπροσώπους, δήλωσαν κατ’ ιδίαν οι εκπρόσωποι.

Η ομάδα συνεδριάζει ηλεκτρονικά σε μηνιαία βάση και δεν αναμενόταν να οργανώσει μια δια ζώσης συνάντηση μέχρι τουλάχιστον το τέλος του τρέχοντος έτους.

Το μπρεντ εκτινάχθηκε πάνω από τα 125 δολάρια το βαρέλι μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο. Έκτοτε έπεσε στα 85 δολάρια.

Τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της JPMorgan δήλωσαν ότι ο ΟΠΕΚ+ μπορεί να χρειαστεί να μειώσει την παραγωγή κατά τουλάχιστον 500.000 βαρέλια ημερησίως για να σταθεροποιήσει τις τιμές. Η Helima Croft, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής εμπορευμάτων στην RBC Capital Markets LLC, δήλωσε ότι η ομάδα μπορεί να επιλέξει μια μείωση δύο φορές μεγαλύτερη.

“Υποψιάζομαι ότι μπορεί να μην θέλουν να πάνε αυτοπροσώπως για μια μικρή κίνηση”, δήλωσε η Croft.

Διαβάστε επίσης:

Άκης Σκέρτσος: Η Ελλάδα έχει ήδη εξασφαλίσει την ενεργειακή της αυτονομία για όλο το χειμώναΣΧΟΛΙΑ