ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το ποσό των 813 εκατ. ευρώ άντλησε το Ελληνικό Δημόσιο από τη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 6 μηνών, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 0,02% από το 0,13% που ήταν στην προηγούμενη δημοπρασία.
Η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 2,83 φορές από 2,81 στην προηγούμενη έκδοση.
Αναλυτικά, όπως ανακοίνωσε ο ΟΔΔΗΧ, σήμερα διενεργήθηκε δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων, ύψους 625 εκατομμυρίων Ευρώ. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 0,02%. Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 1.766 εκατομμυρίων Ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,83 φορές.
Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020.
Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 187,5 εκατομμυρίων Ευρώ.
Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020, στις 12μ.μ.
Σημειώνεται ότι κατά τις δημοπρασίες δεν καταβάλλεται προμήθεια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Θεσσαλονίκη: Απέσπασαν χρυσές λίρες και κοσμήματα αξίας 5.000 ευρώ με τηλεφωνική απάτη
- Βιολάντα: Προσωρινά κρατούμενος ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου – Βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης
- Ποιες πληρωμές θα καταβληθούν από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου
- Πατήσια: Δύο συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών – Κατασχέθηκε 1 κιλό κάνναβη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.