ΑΓΟΡΕΣ

Kαμία παράταση για τα πόθεν έσχες – Η καταληκτική ημερομηνία

  • NewsRoom

Suji 100%


Καμία παράταση για την ηλεκτρονική υποβολή πόθεν έσχες   και δηλώσεων οικονομικών συμφερόντων, που αφορούν στη χρήση έτους 2015, δεν δίνεται σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρμόδιων αρχών.

Ειδικότερα, η γενική γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς του υπουργείου Δικαιοσύνης ανέφερε πως η προθεσμία λήγει στις 30 Ιουνίου 2017, και δε θα δοθεί άλλη παράταση.

Όπως επισημαίνει η γενική γραμματεία, από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται μόνον οι κατηγορίες υπόχρεων, για τις οποίες έχουν εκδοθεί από το ΣτΕ αποφάσεις αναστολής (δηλαδή, δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί και μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους) και σύμφωνα με το διατακτικό των σχετικών αποφάσεων αναστολής.

Η εξαίρεση ισχύει μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί των αιτήσεων ακυρώσεως που έχουν συζητηθεί ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ.

Ακόμη, αναφέρεται στην ανακοίνωση, ότι «σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία ελλείψεις ή ανακρίβειες υποβληθείσας δήλωσης περιουσιακής κατάστασης μπορούν να συμπληρωθούν από τον υπόχρεο αυθορμήτως εντός μηνός από την υποβολή της».

Επίσης, η υποβολή της εν λόγω δήλωσης μετά την 30-6-2017 και εντός προθεσμίας 30 ημερών απ΄ αυτήν επισύρει την επιβολή διοικητικού προστίμου.

Τέλος, αναφέρει η γενική γραμματεία, ότι «η μη υποβολή δήλωσης μετά την πάροδο 30 ημερών από την άνω καταληκτική προθεσμία της 30-6-2017 επιφέρει ποινικές κυρώσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Βουλιάζει» η κτηματαγορά: Στην Ελλάδα οι χαμηλότερες τιμές ακινήτων πανευρωπαϊκά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιμένει η Βελκουλέσκου: Μη ρεαλιστικό να διατηρήσεις πλεόνασμα 2% για δεκαετίες

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μελέτη-σοκ: Κατά 102 ευρώ θα μειωθούν οι συντάξεις το 2021!


ΣΧΟΛΙΑ