• ΑΓΟΡΕΣ

    Προς τις 840 μονάδες: Τα εταιρικά κέρδη δίνουν ώθηση στο Χρηματιστήριο

    • Contributor


    Σε θετικό έδαφος, προς τα επίπεδα των 840 μονάδων, κινείται σήμερα Πέμπτη το Χρηματιστήριο, με την προσοχή της αγοράς να επικεντρώνεται στα εταιρικά αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου.

    Στις 12:00 ο γενικός δείκτης ενισχυόταν κατά 0,47% στις 837,53 μονάδες και ο τζίρος διαμορφωνόταν λίγο πάνω από τα 7 εκατ. ευρώ.

    Ράλι 7,36% στα 28,45 ευρώ σημειώνει η Coca Cola, καθώς νωρίτερα σήμερα ανακοίνωσε ότι τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 39,4%.

    Κέρδη σημειώνει και σήμερα ο όμιλος Μυτιληναίος (+0,93% στα 8,70 ευρώ). Ο επικεφαλής του ομίλου κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, είπε χθες στο teleconference για την ενημέρωση των αναλυτών, πως «έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι οι αριθμοί που ανακοινώσαμε στο πρώτο εξάμηνο θα διπλασιαστούν αλλά αυτό δεν αποτελεί πρόβλεψη, παραμένουμε στο guidance του Δεκεμβρίου του 2016 και νομίζω ότι θα ξεπεράσουμε εύκολα αυτά τα νούμερα».

    Η διοίκηση του ομίλου έχει δώσει guidance για κύκλο εργασιών της τάξεως του 1,5 – 1,7 δισ. ευρώ, κερδοφορία EBITDA 300 – 330 εκατ. ευρώ και προ φόρων κέρδη 200 εκατ. ευρώ.

    Μεικτές τάσεις επικρατούν στον τραπεζικό κλάδο, με Alpha Bank και Τρ.Πειραιώς να σημειώνουν μικρά κέρδη, ενώ, στον αντίποδα, υψηλότερα κινούνται Eurobank και Εθνική Τράπεζα.

    Υπενθυμίζεται ότι σήμερα είναι προγραμματισμένη η ανακοίνωση για την τριμηνιαία αναδιάρθρωση των δεικτών της Morgan Stanley. Οι αλλαγές θα ισχύσουν με το κλείσιμο της 31ης Αυγούστου.

    Οι μετοχές που περιλαμβάνονται στον MSCI Greece Standard είναι οι Alpha Bank, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Εθνική Τράπεζα, Jumbo, Πειραιώς Τράπεζα, Eurobank, Τιτάν και Folli Follie. Πηγές της αγοράς δεν αναμένουν αλλαγές στον δείκτη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τράπεζες: Γιατί θα προχωρήσουν σε εκδόσεις ομολόγων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θετικές επιδόσεις για την Coca Cola HBC στο πρώτο εξάμηνο – Αύξηση 39,4% στα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ευ. Μυτιληναίος: Ανοίγουμε δρόμους για την ελληνική οικονομία- Στοχεύουμε ακόμη πιο ψηλά



    ΣΧΟΛΙΑ