• ΑΓΟΡΕΣ

    «Ξεπέρασε» τις τραπεζικές πιέσεις το ΧΑ – Μεγάλος κερδισμένος ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος

    Δημήτρης Κουτσολιούτσος

    Δημήτρης Κουτσολιούτσος


    Οι ρευστοποιήσεις ορισμένων δεικτοβαρών μετοχών, οι οποίες παρατηρήθηκαν σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), δημιούργησαν ένα μετριοπαθές κλίμα, οδηγώντας το σε σταθερή ανοδική πορεία στην οποία εν τέλει και έκλεισε.

    Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,23% στις 843 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 840 και 846 μονάδων. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 93 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,06%, στις 2.187,14 μονάδες, ενώ στο -0,26% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.158,77 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 1,03% στις 1.072,08 μονάδες.

    Σύμφωνα με την ψηφιακή πλατφόρμα του mononews.gr που καταγράφει καθημερινά την αυξομείωση της περιουσίας των επιχειρηματιών που έχουν μετοχές εισηγμένες στο Ελληνικό ΧΑ, μεγάλος κερδισμένος της ημέρας ήταν Δημήτρης Κουτσολιούτσος, o πρόεδρος της Folli Follie, ο οποίος είδε το χαρτοφυλάκιο των μετοχών του να κερδίζει 10,4 εκατ. ευρώ, ενώ αντιθέτως ο μεγάλος ηττημένος της ημέρας, ήταν ο John Paulson επικεφαλής της Paulson & Co καθώς οι μετοχές του κατέγραψαν απώλειες 9,1 εκατ. ευρώ.

    «Ελκυστική» φαίνεται η αγορά για αρκετούς traders και αναλυτές λόγω της στάσης που διατηρεί. Σημείο-ορόσημο είναι το επίπεδο των 850 μονάδων, από τους τεχνικούς αναλυτές, για την πορεία της αγοράς τους επόμενους μήνες.

    Ανησυχητικό είναι το γεγονός βεβαίως πως παρά τα θετικά σημάδια όπως η νέα μείωση κατά 2 δισ. ευρώ της χρήσης του μηχανισμού ELA, η συμπεριφορά στο ταμπλό δεν προμηνύει μια επερχόμενη νηνεμία.

    Στο ταμπλό τώρα, η Motor Oil και η Σαράντης πρωταγωνίστησαν σήμερα, καθώς ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση με κέρδη 4% και 3% αντίστοιχα. Άνω του 2% ήταν και η άνοδος σε ΟΛΠ, Φουρλή, ΕΧΑΕ και Folli Follie, ενώ ανώτερα του 1% τα κέρδη σε ΑΔΜΗΕ, Λάμδα, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Aegean και Eurobank, με την τελευταία να κλείνει στο 1,01 ευρώ.

    Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ, Grivalia και Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ στον αντίποδα, η Τιτάν, η Βιοχαλκο, η Jumbo, η Μυτιληναίος, ο ΟΤΕ και η ΕΕΕ έκλεισαν με ήπιες απώλειες, χωρίς αυτές να ξεπερνούν το 1%. Η Εθνική και η Alpha Bank ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές με απώλειες 1% και 2% αντίστοιχα, με την Πειραιώς να υποχωρεί κατά 2,18% σήμερα.

    Στον Mid Cap, η Reality & Reliability συνεχίζει το ανοδικό της σερί, κλείνοντας σήμερα στο +7,59%. Η Δρομέας έκλεισε στο +10,43%, ενώ η Αττικής, η οποία “ετοιμάζεται” για τον FTSE 25 έκλεισε με άνοδο 1,68% και με όγκο που ξεπέρασε τα 10 εκατ. τεμάχια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Καμμένος: Οι δυνάμεις της διαπλοκής συγκαλύπτουν τη μεγαλύτερη υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλέξης Τσίπρας: Όλο το παρασκήνιο από την αιφνιδιαστική του παρέμβαση στη Βουλή

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ESM: Εγκρίθηκε το συμπληρωματικό μνημόνιο μεταξύ Ελλάδας και θεσμών



    ΣΧΟΛΙΑ