• ΑΓΟΡΕΣ

    XA: Με το βλέμμα στραμμένο στις VIP τραπεζικές μετοχές


    Τα blue chips και οι τράπεζες, αποτελούν το σημερινό στήριγμα για το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), το οποίο προσπαθεί να ξεφύγει από τα επίπεδα των 850 μονάδων και να “δει” τις 860 μονάδες. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών βεβαίως σήμερα βρίσκεται η συνεδρίαση της ΕΚΤ και οι δηλώσεις Draghi που θα ακολουθήσουν.

    Μέσα σε λίγα λεπτά, από την αρχή της σημερινής δηλαδή συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης έπεσε από τις 859 μονάδες, δημιουργώντας κλίμα συσσώρευσης γύρω από τα χθεσινά επίπεδα. Ο Γενικός Δείκτης λοιπόν καταγράφει οριακά κέρδη 0,20% στις 855 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 16 εκατ. ευρώ.

    Πρωταγωνιστικό ρόλο σήμερα θα κατέχουν οι μετοχές των Βιοχάλκο και Χαλκόρ μετά την χθεσινή ανακοίνωση πως η ΕΛΒΑΛ, η οποία είχε απορροφηθεί από την Βιοχάλκο και είχε βγει από το ταμπλό τώρα θα απορροφηθεί από την Χαλκόρ.

    Το σενάριο της εξόδου της χώρας στις αγορές, παραμένει ακόμη άγνωστο αν θα επιτευχθεί, με την Αθήνα να έχει πάντως ήδη προχωρήσει στην πρόσληψη έξι τραπεζών που θα διαχειριστούν την έκδοση 5ετούς ομολόγου στις διεθνείς χρηματαγορές, σύμφωνα με το Reuters.

    Πρόκειται για τις Bank of America Merrill Lynch, BNP Paribas, Citigroup, Deutsche Bank, Goldman Sachs και HSBC.

    Το πρακτορείο τόνισε πως υπάρχει πιθανότητα η έκδοση να πραγματοποιηθεί ακόμα και την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο το χρονοδιάγραμμα παραμένει ακόμη αβέβαιο, διότι η Ελλάδα αναμένει την έγκριση των πιστωτών.

    Στο ταμπλό τώρα:

    Στο στόχαστρο βρίσκεται φυσικά ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος είναι σύμφωνα με τους αναλυτές καταλύτης για την διατήρηση της ανοδικής πορείας, κυρίως μετά την εντυπωσιακή κίνησή της Πειραιώς χθες. Έτσι, η Τράπεζα Πειραιώς σημειώνει και σήμερα ισχυρή άνοδο με κέρδη 2,32% στα 0,2650 ευρώ, ενώ η ΕΤΕ βρίσκεται στο +0,27 και τα 0,3650 ευρώ. Alpha Bank και Eurobank κινούνται σταθεροποιητικά.

    Στα υπόλοιπα blue chips οι τάσεις είναι επίσης ανοδικές με κάποιες πιέσεις ωστόσο να παρατηρούνται σε Τιτάν, Fourlis, ΓΕΚ Τέρνα, Grivalia, Σαράντης, Μυτιληναίος, Μότορ Οιλ και ΕΛΠΕ.

    Ανοδικά ξεχωρίζουν η Βιοχάλκο με άνοδο 2,11%, η Attica Bank με κέρδη 0,83% και η Jumbo με άνοδο 0,73%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Aποκάλυψη mononews. Οι νέες εντολές Πιτσιλή: Βρείτε μου τα trusts και φορολογήστε τα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί βγήκαν τα «μαχαίρια» στην οικογένεια Καρέλια – Τα επικρατέστερα σενάρια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η «Δυναστεία» των Καρέλια: Τα πρόσωπα πίσω από τη εταιρεία, οι κόντρες και η αμύθητη περιουσία



    ΣΧΟΛΙΑ