• ΑΓΟΡΕΣ

    Βήματα προς τα πίσω για το ΧΑ


    Πτωτικά κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), εν αναμονή της έκδοσης του ελληνικού ομολόγου, ένεκα της οποίας οι traders μοιάζουν να αναδιπλώνονται. Έτσι λοιπόν, διατηρείται ένα θολό τοπίο.

    Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,51% στις 854 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 13 εκατ. ευρώ.

    Η αναμονή λοιπόν μιας ενδεχόμενης έκδοσης του ελληνικού ομολόγου, έχει κουράσει την αγορά, που προσδοκά την υλοποίησή αυτής. Πρόκειται για ένα σενάριο που θα ανατρέψει το σκηνικό. Ωστόσο, η φημολογία συνεχίζεται, με την ελληνική κυβέρνηση να μην  ξεκαθαρίζει τις βλέψεις της και τον σχεδιασμό της προκειμένου να ρίξει φως στον ορίζοντα.

    Στο ταμπλό τώρα

    Το κόκκινο χρώμα έχει βάψει το ταμπλό, αν και αρκετοί τίτλοι δεν έχουν βρει ακόμη κατεύθυνση, ισορροπώντας μεταξύ αγοραστών και πωλητών. Ειδικότερα, μόνο τέσσερις μετοχές του FTSE 25 κινούνται θετικά, οι ΓΕΚ Τέρνα, ΟΛΠ, Τιτάν και ΕΧΑΕ, αλλά καμία από αυτές δεν καταφέρνει να κινηθεί πάνω από το +0,80%.

    Στον αντίποδα, η Eurobank υποχωρεί κατά 2%, με τις Βιοχαλκο, Alpha Bank και Attica Bank να ακολουθούν με απώλειες άνω του 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Σαράντης, Jumbo, Τιτάν, Εθνική, Folli Follie, Μυτιληναίος, ΔΕΗ, Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΕΕ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Motor Oil.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αλλαγή πλεύσης στα σχέδια της κυβέρνησης για έξοδο στις αγορές – Τι καθυστερεί το «success story»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τζανακόπουλος: Η έξοδος στις αγορές δεν προαναγγέλεται

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κυβερνητική πηγή: «Δεν υπάρχει απόφαση για έξοδο στις αγορές»



    ΣΧΟΛΙΑ