• ΑΓΟΡΕΣ

    Με θετικό πρόσημο ενόψει της αναμονής του Eurogroup έκλεισε το ΧΑ


    Στο πράσινο αλλά και με αρκετές ενδοσυνεδριακές διακυμάνσεις, έκλεισε το χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), το οποίο κράτησε μια πιο ουδέτερη στάση μέχρις ότου ξεκαθαριστεί κάπως το θέμα σχετικά με τις προθέσεις των Ευρωπαίων αναφορικά με το ελληνικό χρέος. Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,60% στις 788 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 780 και 789 μονάδων. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 70 εκατ. ευρώ.

    Παρ’ όλη την πτώση των προσδοκιών των πιστωτών αναφορικά με τη διαχείριση του ελληνικού χρέους σχετικά με την προηγούμενη εβδομάδα, η αγορά έχει εφαρμόζει μια διορθωτική στάση στις τιμές τω τίτλων, χωρίς όμως να έχει αποκοπεί εντελώς η επαφή με τις 800 μονάδες.

    Το βλέμμα της αγοράς σήμερα θα είναι στραμμένο στο Eurogroup, αλλά και στο Euroworking Group λίγο νωρίτερα, όπου θα υπάρξει μία τάση να βρεθεί κοινή πολιτική γραμμή για το θέμα της συνολικής συμφωνίας αναφορικά με το χρέος. Επιπλέον, ενδέχεται να ενεργοποιηθούν και άτυπες επαφές “κορυφής”.

    Αξίζει να σημειωθεί, πως σύμφωνα με τους αναλυτές, οι στόχοι της κυβέρνησης αναφορικά με το χρέος είναι μεγάλοι, ενώ θα έπρεπε να ασχολείται με το πως θα προσελκύσει περισσότερους ξένους επενδυτές, δημιουργώντας το κατάλληλο έδαφος για την αύξηση της εμπιστοσύνης.

    Στο ταμπλό τώρα, ο ΟΠΑΠ προσέφερε σημαντική στήριξη στον γενικό δείκτη, καταγράφοντας κέρδη 3,65%, ενώ άνω του 2% ήταν και η άνοδος σε ΟΤΕ, Πειραιώς, ΔΕΗ και Σαράντη. Κέρδη που ξεπέρασαν το 1% σημείωσαν οι Aegean, Ελληνικά Πετρέλαια, Jumbo, Motor Oil και ΕΧΑΕ, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Τέρνα Ενεργειακή, Eurobank, ΕΕΕ, Εθνική και Λάμδα.

    Στον αντίποδα, η Alpha Bank σήμερα «υποβαθμίζει» τόσο για τον γενικό, αλλά πρωτίστως για τον τραπεζικό δείκτη, καθώς σημείωσε απώλειες 2%, με τη ΓΕΚ Τέρνα να την ακολουθεί με απώλειες 1,21%. Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Βιοχαλκο, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίος, Τιτάν, ΜΕΤΚΑ και Folli Follie.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μητσοτάκης: «Σε δύο χρόνια ψήφισε δύο Μνημόνια ο Τσίπρας»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σόιμπλε εναντίον Λαγκάρντ στον πόλεμο για το χρέος. Όλες οι εξελίξεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βέλγικος Τύπος: «Μαύρο πρόβατο της ευρωζώνης η ελληνική οικονομία»



    ΣΧΟΛΙΑ