• ΑΓΟΡΕΣ

    Στήριγμα στον τραπεζικό κλάδο βρίσκει το ΧΑ

    rio

    Πόση δύναμη απαιτείται;


    Σε πορεία ανάκαμψης βρίσκεται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), με την αγορά να τοποθετείται με προσεκτικά βήματα, εκμεταλλευόμενη την πρόσφατη διόρθωση. Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,77% στις 780 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7,5 εκατ. ευρώ.

    Εντός του εύρους των 770-790 μονάδων βρίσκεται το ΧΑ από τις 26 Μαΐου, προσπαθώντας να ανατρέψει την κατάσταση μέσω της διόρθωσης μόνο σε επίπεδο τίτλων, ούτως ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος σε πολλά χαρτοφυλάκια.

    Σημαντικά μειωμένοι παρουσιάζονται και οι συναλλακτικοί ρυθμοί της αγοράς, γεγονός που επαναφέρει στο προσκήνιο την στάση αναμονής που επικρατεί, λόγω του θολού τοπίου αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών. Ένα δείγμα άλλωστε γι’ αυτό αναμένεται να λάβει σήμερα από το EuroWorking Group.

    Σήμερα συνεδριάζει δια ζώσης στο Βλέντ της Σλοβενίας το τακτικό και προγραμματισμένο εδώ και καιρό EuroWorking Group που προετοιμάζει την επόμενη υπουργική Σύνοδο. Γνωστός λοιπόν θα γίνει στους επιτελείς των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης μαζί με τους θεσμούς, από τον κ. Χουλιαράκη, ο ελληνικός απολογισμός.

    Εν ολίγοις σήμερα θα γίνουν ξεκάθαρες οι θέσεις των θεσμών, της Γερμανίας και του ΔΝΤ, για πρώτη φορά μετά το «άκαρπο» Eurogroup της 22ας Μαΐου. Έπεται η ημερομηνία-ορόσημο της υπουργικής συνόδου της 15ης Ιουνίου.

    Στο ταμπλό τώρα, ο τραπεζικός κλάδος βοηθά την αγορά να ανακάμψει, ανακτώντας μέρος των απωλειών των δύο προηγούμενων ημερών. Η Εθνική, η Πειραιώς και η Eurobank σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 2%, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε Βιοχαλκο, Alpha Bank, Motor Oil, ΓΕΚ Τέρνα και ΔΕΗ.

    Ήπια ανοδικά κινούνται οι Jumbo, ΟΛΠ, ΟΤΕ, Λάμδα, ΟΠΑΠ, Σαράντης, Μυτιληναίος, ΕΧΑΕ, ΜΕΤΚΑ και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ στον αντίποδα, ήπια πτωτικά κινούνται οι Aegean, Ελληνικά Πετρέλαια, Folli Follie, Grivalia και Τιτάν. Η Ελλάκτωρ είναι στο -2%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μ. Στασινόπουλος στο mononews: «Η Βιοχάλκο επένδυσε 400 εκατ. στην Ελλάδα από τότε που άλλαξε έδρα»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιάννης Κεφαλογιάννης: Τι θα πω στον νέο που θα με ρωτήσει εάν θα πρέπει να μείνει στην χώρα και να δουλέψει



    ΣΧΟΛΙΑ