• ΑΓΟΡΕΣ

    Στα «κόκκινα» το ΧΑ ένεκα του Eurogroup

    ριο

    Ο Mohammed Rabii σε έναν αγώνα box.


    Η απογοήτευση από το χθεσινό Eurogroup, αντικατοπτρίζεται απόλυτα σήμερα (Τρίτη 23 Μαΐου) στο χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ) με τις μετοχές να υποχωρούν σημαντικά και το ταμπλό να είναι στα “κόκκινα”. Ο γενικός δείκτης πέφτει λοιπόν κάτω από τις 780 μονάδες. Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 1,30% στις 778 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 14 εκατ. ευρώ.

    Η χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες που εστίασε κυρίως στο ελληνικό ζήτημα δεν απέφερε καρπούς, καθώς από την μία δε υπήρξε κάποια πρόοδος στις  συζητήσεις για το χρέος (κάτι το οποίο ήταν αρκετά αναμενόμενο από την πλειονότητα των αναλυτών), και από την άλλη δεν ολοκληρώθηκε το τυπικό μέρος της δεύτερης αξιολόγησης, ούτως ώστε να «απελευθερωθεί» η δόση.

    Παρ’ όλες τις χαμηλές βλέψεις των προσδοκιών από την πλευρά της Κυβέρνησης, το σενάριο για μια ακόμη πιο περίπλοκη κατάσταση μετά το πέρας του συμβουλίου των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, δεν αναμενόταν.

    Με βάση αυτά τα δεδομένα λοιπόν, η κατάσταση θα είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη έως την επόμενη σύνοδο της 15ης Ιουνίου, δηλαδή της συνόδου των υπουργών οικονομικών (Eurogroup) στο Λουξεμβούργο, με τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, να υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ότι έως τότε είναι «μάλλον πολύ εφικτό να καταλήξουμε σε κάποιο συμβιβασμό». Ενώ επεσήμανε ότι «όλοι κατάλαβαν ότι πρέπει να φτάσουμε σε μία συμφωνία μέσα στις τρεις αυτές εβδομάδες».

    Στο ταμπλό τώρα, Πειραιώς, Εθνική και Eurobank σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 4%, με τις Alpha bank και Ελλάκτωρ να κινούνται στο -3% έκαστη. Στο -2,77% είναι η ΕΧΑΕ, στο -2,48% η ΔΕΗ, με τις ΟΛΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Aegean, ΟΠΑΠ, OTE, Motor Oil, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, ΜΕΤΚΑ και Folli Follie να καταγράφουν απώλειες ανώτερες του 1%.

    Ήπια πτωτικά κινούνται οι Βιοχάλκο, Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή και Jumbo, ενώ αντιθέτως, ήπια ανοδικά κινούνται οι Σαράντης, Τιτάν, ΕΕΕ και Grivalia, χωρίς καμία να καταγράφει άνοδο μεγαλύτερη του 0,60%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Σαββίδης κάνει το παιχνίδι του. Τι θα κάνουν Αλαφούζος και Μαρινάκης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: To Megaλο παρασκήνιο: Η διαμάχη των Σαββίδη και Μπόμπολα με τις τράπεζες. Τι θα κάνει η οικογένεια Βαρδινογιάννη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: H δημόσια προσφορά του Ιβάν Σαββίδη για το Mega και που θα βρει 20 εκατ. ευρώ ο Μίλτος Καμπουρίδης;



    ΣΧΟΛΙΑ