• ΑΓΟΡΕΣ

    Σε ουδέτερο κλίμα το ΧΑ ενόψει Eurogroup

    Βρυξέλλες


    Ήπια ανοδικά έκλεισε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), με μια μετριοπαθή στάση τόσο ένεκα των διεθνών εξελίξεων, κυρίως τα αποτελέσματα των βρετανικών εκλογών, όσο και λόγω της αναμονής της ελληνικής αξιολόγησης με το Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

    Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,39% στις 782 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 779 και 783 μονάδων. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 44 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 0,22%, στις 2.072,89 μονάδες, ενώ στο +0,70% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.005,43 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,61% στις 995,94 μονάδες.

    Σε επίπεδο εβδομάδας ο γενικός δείκτης σημείωσε απώλειες 0,57%, ο FTSE 25 υποχώρησε κατά 0,96%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έχασε 2,50%.

    Στραμμένοι προς την ασφάλεια των κρατικών ομολόγων της Ευρώπης ήταν οι ξένοι επενδυτές, λόγω των όσων διαδραματίζονταν στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά το ασαφές εκλογικό αποτέλεσμα. Σε όλη τη ζώνη του ευρώ, οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων κινούνταν έντονα χαμηλότερα, ενώ ελαφρώς πτωτικά κινούνταν από την πλευρά τους και τα ελληνικά ομόλογα, με την απόδοση του 10ετούς να βρίσκεται στο 6,047%.

    Από το πρωί τα βλέμματα των traders ωστόσο ήταν και πάλι στραμμένα προς το ελληνικό ζήτημα, ενόψει του Eurogroup της Πέμπτης και των διεργασιών που συντελούνται στο παρασκήνιο. Το τοπίο αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών, παραμένει θολό.

    Στο ταμπλό τώρα, Τέρνα Ενεργειακή και Βιοχαλκο ήταν οι νικήτριες της σημερινής συνεδρίασης, αφού έκλεισαν στο +6% και +5% αντίστοιχα, με τη Λάμδα να ακολουθεί με άνοδο 4,67%. Κέρδη της τάξεως του 2,4% σημείωσαν οι Alpha Bank και Πειραιώς, με τις ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα, Aegean και ΜΕΤΚΑ να κλείνουν με άνοδο άνω του 1%.

    Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΕΧΑΕ, Eurobank, Μυτιληναίος και Εθνική, ενώ η Ελλάκτωρ έκλεισε χωρίς μεταβολή, αν και ενδοσυνεδριακά έφτασε ακόμη και στο -2%.

    Στον αντίποδα, ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Τιτάν, ΕΕΕ, Σαράντης, Ελληνικά Πετρέλαια, Grivalia, Motor Oil και Jumbo, ενώ άνω του 1% ήταν οι απώλειες σε ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και ΟΛΠ. Η Folli Follie έκλεισε με απώλειες 3,21%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εκλογές Βρετανία: Τι αλλάζει στα δεδομένα για το Brexit 

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά – Αναλυτικά όλες οι κατηγορίες



    ΣΧΟΛΙΑ