• ΑΓΟΡΕΣ

    Ως «τροχοπέδη» λειτουργεί η ΕΕΕ για το ΧΑ

    Αναστάσης Δαυἰδ. CEO Coca Cola 3E

    Αναστάσης Δαυἰδ. CEO Coca Cola 3E


    Ήπια πτωτικά κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), με την ΕΕΕ να στέκεται ως τροχοπέδη στο θετικό κλίμα που επικράτησε λίγο νωρίτερα στο ταμπλό. Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,14 στις 822 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4 εκατ. ευρώ.

    Το ΧΑ δείχνει να προετοιμάζεται για μια πιθανή έξοδο της χώρας στις αγορές, σύμφωνα με αναλυτές. Όπως μάλιστα αναφέρει το Bloomberg, εάν η Ελλάδα επιστρέψει στις αγορές φέτος, θα υπάρξουν ενδιαφερόμενοι για τα ομόλογά της.

    Ανατροπή του κλίματος για την Ελλάδα, με τις αποδόσεις ομολόγων της χώρας να είναι χαμηλότερες από πριν την κρίση, παρά το ότι το χρέος παραμένει σε junk. Υπενθυμίζεται ότι η απόδοση του 2ετούς διαμορφώνεται πέριξ του 4,2%, ενώ το yield στο 10ετές βρίσκεται στο 5,5%.

    «Νωχελικές» θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι εξελίξεις ανάμεσα σε Ελλάδα και πιστωτές, παρά το γεγονός ότι έχει ήδη σταλεί το σχέδιο μνημονίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με τη μορφή letter of intent στην ελληνική πλευρά και αναμένεται να το υπογράψει και να το επιστρέψει πάλι με τη μορφή επιστολής προθέσεων (σ.σ. letter of intent) στο ΔΝΤ προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την απόφαση που πρέπει αυτό να λάβει έως τις 27 Ιουλίου για μία συμφωνία επί της αρχής για 3ο πρόγραμμα με την Ελλάδα.

    Στο ταμπλό τώρα, μόνο οι ΓΕΚ Τέρνα, Λάμδα και Σαράντης έχουν ξεκαθαρίσει την ανοδική τους κίνηση, σημειώνοντας κέρδη γύρω στο 1%, ενώ ήπια ανοδικά, αλλά εμφανώς ευμετάβλητα, κινούνται οι Πειραιώς, Alpha Bank, Εθνική, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, ΟΤΕ, Eurobank, ΕΧΑΕ, Jumbo, ΑΔΜΗΕ, Βιοχαλκο, Φουρλής, Τιτάν και Aegean.

    Στον αντίποδα, εκτός της ΕΕΕ, η οποία σημειώνει απώλειες που φτάνουν το 3,11%, πτωτικά κινούνται και οι Folli Follie, ΟΠΑΠ, ΟΛΠ και Motor Oil, χωρίς όμως η πτώση τους να ξεπερνά το 1%. Χωρίς μεταβολή οι Grivalia, ΜΕΤΚΑ, Μυτιληναίος και Ελληνικά Πετρέλαια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βενετία Κοντογούρη: Το νέο πρόσωπο της Τράπεζας Πειραιώς και η δωρεά του 1 εκατ δολ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τράπεζες: Μειώσεις προσωπικού… χωρίς εθελούσιες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συνεχίζουν να σηκώνουν τις καταθέσεις τους τα νοικοκυριά – Πόσο μειώθηκαν τον Μάιο



    ΣΧΟΛΙΑ