• ΑΓΟΡΕΣ

    Οι 800 μονάδες έβγαλαν «κόκκινη κάρτα» στο ΧΑ


    Με ασταθείς ανοδικές κινήσεις ξεκίνησε σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), προσπαθώντας να υπερκεράσει τις 800 μονάδες, ένα επίπεδο που θα χρειαστεί την έντονη κινητικότητα των ισχυρών μετοχών για να διασπαστεί. Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,50% στις 801 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 13 εκατ. ευρώ.

    Το βλέμμα λοιπόν της αγοράς είναι στραμμένο στο αυριανό Eurogroup, με τους πιστωτές να θεωρούν πλέον την λύση για το ελληνικό χρέος, ουτοπικό σενάριο, θέτοντας έτσι στο επίκεντρο την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

    Χωρίς «φρούδες» ελπίδες λοιπόν, η αγορά προσμένει την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα, ούτως ώστε να επανακάμψει -σε κάποιο βαθμό- η οικονομία. Με το ύψος της δόσης να μην είναι ακόμη προσδιορισμένο, η αγορά αναμένει τον ESM έτσι ώστε να προτείνει το μέγεθος και το σχήμα της εκταμίευσης του επόμενου πακέτου δόσεων.

    Στο ταμπλό τώρα, τα στόχαστρα είναι στραμμένα στην ΔΕΗ, με αφορμή την αυριανή προσωρινή αναστολή της διαπραγμάτευσης, με τη μετοχή σήμερα να είναι στο +4%. Κέρδη 3% και για τη Grivalia, με τις Τιτάν, ΟΠΑΠ και Aegean να καταγράφουν κέρδη άνω του 1%.

    Ήπια ανοδικά κινούνται οι Eurobank, Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχαλκο, ΟΤΕ, ΕΕΕ, Folli Follie, Motor Oil, Jumbo, Λάμδα, Μυτιληναίος και ΟΛΠ, ενώ αντίθετα, ήπια πτωτικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, ΕΧΑΕ, Alpha Bank και Σαράντης. Η Τέρνα Ενεργειακή είναι στο -1,14%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Sunlight: Το μεγάλο στοίχημα που κέρδισε ο Π. Γερμανός

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: BlackRock Blog: Η ανάπτυξη της Κίνας είναι μεν ήπια αλλά βιώσιμη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κ. Μαχαίρας στο mononews.gr: «Πήγα στη ΜΕΤΡΟ γιατί πιστεύω στις προοπτικές της»



    ΣΧΟΛΙΑ