• ΑΓΟΡΕΣ

    Εν αναμονή των εξελίξεων το ΧΑ

    Χρηματιστήριο: Επιστροφή πάνω από τις 880 μονάδες, με συγχορδία ανόδου από blue chips και small caps


    Με διορθωτική διάθεση εμφανίζεται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), χωρίς να καταγράφεται έντονη μεταβλητότητα, αλλά με τις διακυμάνσεις που παρατηρήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας να είναι ακόμη στο προσκήνιο. Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,14% στις 842 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6 εκατ. ευρώ.

    Εν αναμονή της έγκρισης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) -μέσω έκτακτης τηλεδιάσκεψης- της εκταμίευσης του πρώτου πακέτου υποδόσεων αξίας 7,7 δισ. ευρώ, έχοντας ως δεδομένο πως η ελληνική κυβέρνηση έχει ικανοποιήσει επαρκώς τα απαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης. Το εν λόγω πακέτο περιλαμβάνει τα 6,9 δισ. ευρώ για την πληρωμή λήξεων χρέους αλλά και τα πρώτα 800 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή των οφειλών του κράτους προς ιδιώτες, με δυσβάσταχτους όρους που θα οριστικοποιηθούν.

    Η κυβέρνηση με τη σειρά της – μέσω δηλώσεων του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου – είχε δεσμευτεί να προβεί έως και χθες στην αποστολή (υπογεγραμμένου από τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Οικονομικών και τον Κεντρικό Τραπεζίτη) του σχεδίου νέου μνημονίου με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Παρά ταύτα, αξίζει να σημειωθεί πως η αποστολή δεν έχει λάβει ακόμα χώρα.

    Στο ταμπλό τώρα:

    H Attica Bank, στην πρώτη της μέρα και πάλι στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενισχύεται κατά 2%, με τις ΑΔΜΗΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντης, ΕΧΑΕ, Μυτιληναίος και Grivalia να την ακολουθούν με άνοδο όμως που δεν ξεπερνά το 1%.

    Στον αντίποδα, η πλειονότητα των τίτλων της υψηλής κεφαλαιοποίησης βρίσκεται σε αρνητικά εδάφη, με κανέναν όμως εξ αυτών να μην ξεπερνά σε απώλειες το 1%. Πιέσεις παρατηρούνται σε Motor Oil, Eurobank, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΕΕ, Βιοχαλκο, Ελλάκτωρ, Εθνική, Alpha Bank, Πειραιώς και ΟΠΑΠ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τρ. Πειραιώς: H Συμβολαιακή Τραπεζική επεκτείνεται και στο λιανεμπόριο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τράπεζα Πειραιώς: Πάνω από 3 εκατ. ευρώ από την πρώτη δημοπρασία ακινήτων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έξι σημαντικές διακρίσεις για την Τράπεζα Πειραιώς



    ΣΧΟΛΙΑ