• ΑΓΟΡΕΣ

    Διορθωτική τάση στο ΧΑ – Πέφτει από τα επίπεδα των 820 μονάδων

    Χρηματιστήριο


    Για μια ακόμη φορά το χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), κινείται κάτω από τις 820 μονάδες, δείχνοντας αδυναμία να διατηρηθεί στο συγκεκριμένο επίπεδο, παρ’ όλη την προσπάθεια που κατέβαλε στην προηγούμενη συνεδρίαση.

    Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,39% στις 817 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 1,1 εκατ. ευρώ.

    Η διορθωτική τάση του ΧΑ συνεχίζεται, με το επόμενο κρίσιμο επίπεδο πλέον να βρίσκεται στις 800 μονάδες. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η διόρθωση δεν αποτελεί έκπληξη από την πλευρά της αγοράς, η οποία δεν φαίνεται να προχωρεί ατάκτως σε αναδίπλωση, όσο μάλιστα βαίνει προς τα κάτω η συναλλακτική δραστηριότητα.

    Άξιο προσοχής είναι πως σύμφωνα με δημοσιεύματα τον ερχόμενο Φεβρουάριο ή Μάρτιο, οπότε και θα έχουν γνωστοποιηθεί τα στοιχεία για την ελληνική οικονομία για το 2017, το ελληνικό Δημόσιο είναι πιθανόν να επιχειρήσει μια δεύτερη ομολογιακή έκδοση.

    Δεν αποκλείεται επίσης μια ενδεχόμενη προσπάθεια της χώρας, στο πλαίσιο του οικονομικού της προγράμματος, για τουλάχιστον δύο ακόμα εκδόσεις πριν από τον Αύγουστο του 2018, όπως άλλωστε ανέφερε και ο υπουργός Οικονομικών.

    Στο ταμπλό τώρα

    Η μεταβλητότητα είναι ήπια στην πλειονότητα των τίτλων, με μόνες τις Folli Follie, Βιοχαλκο, ΕΧΑΕ, Motor Oil και Grivalia, στον FTSE 25, να σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, Λάμδα, Εθνική, Σαράντης, Attica Bank, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια και ΕΕΕ.

    Στον αντίποδα, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, ΟΛΠ και Jumbo κινούνται σε θετικά εδάφη, χωρίς καμία όμως να ξεπερνά με τα κέρδη της το +1%, ενώ χωρίς μεταβολή είναι ακόμη οι Φουρλής, Τιτάν, Alpha Bank, Ελλάκτωρ και Aegean.

    Υπενθυμίζεται εδώ ότι οι μετοχές της Πειραιώς βρίσκονται από σήμερα σε αναστολή διαπραγμάτευσης, λόγω της διενέργειας reverse split. Η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της Πειραιώς με ονομαστική αξία 6 ευρώ από 0,30 ευρώ θα ξεκινήσει στις 3 Αυγούστου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Λεωνίδας Φραγκιαδάκης: Ποια είναι τα επόμενα «μυστικά» του βήματα στην Εθνική Τράπεζα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι καταστηματάρχες κάνουν εκπτώσεις για να πάρουν μετρητά και να αποφύγουν την χρήση POS

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Ανακοίνωση-βόμβα από τη Volvo! Μάθε τι αποφάσισε…



    ΣΧΟΛΙΑ