• ΑΓΟΡΕΣ

    «Χαστούκι» από τις τράπεζες στο ΧΑ

    ριο

    Ο Mohammed Rabii σε έναν αγώνα box.


    Πτωτικά κινήθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ) στη σημερινή συνεδρίαση, υποχωρώντας κάτω από τα επίπεδα των 820 μονάδων, υπό το βάρος των ρευστοποιήσεων στις τράπεζες.

    Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 1% στις 815 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 826 και 828 μονάδων. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 85 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 1,03%, στις 2.152,36 μονάδες, ενώ στο -1,59% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.070,74 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 4,62% στις 1.007,04 μονάδες.

    Σύμφωνα με την ψηφιακή πλατφόρμα του mononews.gr που καταγράφει καθημερινά την αυξομείωση της περιουσίας των επιχειρηματιών που έχουν μετοχές εισηγμένες στο Ελληνικό ΧΑ, ο πρόεδρος της Βιοχάλκο, Νικόλαος Στασινόπουλος, ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της ημέρας, καθώς είδε το χαρτοφυλάκιο των μετοχών του να κερδίζει 9,2 εκατ. ευρώ, ενώ από την άλλη χαμένος της ημέρας, ήταν ο John Paulson, ο οποίος είναι επικεφαλής της Paulson & Co βλέποντας σήμερα το χαρτοφυλάκιο του fund που διοικεί να χάνει 24,3 εκατ. ευρώ.

    Αν και στην αρχή της συνεδρίασης στο ΧΑ επικρατούσε θετικό κλίμα, μετά τις 13:00 οι τραπεζικές μετοχές δέχτηκαν ένα σοβαρό κύμα ρευστοποιήσεων, αλλάζοντας τον ρυθμό του και φτάνοντας τον κλάδο ακόμη και στο -5%.

    Τι έδειξε το ταμπλό

    Η Πειραιώς σημείωσε απώλειες της τάξεως του 6%, με την Eurobank να ολοκληρώνει τη συνεδρίαση στο -5%. Απώλειες 4% για την Alpha Bank και την Εθνική. Μάλιστα, η Εθνική και η Πειραιώς διακίνησαν 72 εκατ. τεμάχια, από τα 108,5 εκατ. συνολικά.

    Η Βιοχαλκο ακολούθησε τον τραπεζικό κλάδο, διορθώνοντας κατά 4%, με τη Folli Follie και τα Ελληνικά Πετρέλαια να κλείνουν στο -3,30% και στο -3,18% αντίστοιχα. Άνω του 1% οι απώλειες για Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΛΠ και Φουρλής, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Grivalia και Jumbo.

    Στον αντίποδα, η Aegean ενισχύθηκε κατά 3%, με τον ΟΤΕ και τη Motor Oil να κλείνουν στο +2,79% και στο +2,11% αντίστοιχα. Κέρδη 1,46% για τον Μυτιληναίο, η ΔΕΗ έκλεισε στο +1,30% και μακριά από το σημερινό υψηλό της, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Σαράντης, ΕΧΑΕ, ΜΕΤΚΑ, Λάμδα, Τιτάν, ΑΔΜΗΕ, ΕΕΕ και ΟΠΑΠ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΧΑ: Ποιο Fund πουλάει σήμερα μετοχές και βυθίζει τις τράπεζες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι μεγάλες αυταπάτες του Τσίπρα. Νομίζει ότι θα φέρει την ανάπτυξη, αλλά φέρνει μνημόνια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι συμβαίνει με τους managers που θα αναλάβουν υπερχρεωμένες επιχειρήσεις;



    ΣΧΟΛΙΑ