• ΑΓΟΡΕΣ

    Ανοδικά βήματα για το ΧΑ – Κέρδη κατά 4% για ΕΛ.ΠΕ και Folli Follie

    ριο


    Διατηρώντας σταθερά τα σημαντικά κεφάλαια που κέρδισε κατά τη διήμερη διόρθωση που προηγήθηκε, το χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ) έκλεισε με κέρδη, έχοντας ως συμμάχους την πλειοψηφία των τίτλων. Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,80% στις 789 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 780,50 και 789,80 μονάδων. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 65 εκατ. ευρώ.

    Παρ’όλη την μετέωρη κατάσταση στην οποία βρισκόταν σήμερα (16 Μαΐου) το ΧΑ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) φαίνεται θετικά προσκείμενο σε μια περισσότερο ελαστική και αναλογική στην πορεία της ελληνικής οικονομίας προσέγγιση για τις αναγκαίες προσαρμογές στο χρέος μεσο-μακροπρόθεσμα, ήταν σημαντικός σύμμαχος της αγοράς.

    Αξίζει να σημειωθεί πως τα στοιχεία για το ελληνικό ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου προβληματίζουν ακόμα την αγορά. Σήμερα η Citigroup, έκανε λόγο για επαναξιολόγηση των στοιχείων του ελληνικού ΑΕΠ, χωρίς να αποκλείει το γεγονός ότι αυτά του δ’ και του α’ τριμήνου μπορεί να αναθεωρηθούν για να επιδείξουν μία πιο ήπια αναπτυξιακή πορεία.

    Στο ταπλό τώρα, Ελληνικά Πετρέλαια και Folli Follie κράτησαν υψηλά τα κέρδη τους έως το τέλος της συνεδρίασης, κλείνοντας στο +4% έκαστη, ενώ άνω του 2% ήταν η άνοδος σε Eurobank, Alpha Bank, Σαράντης, Τέρνα Ενεργειακή και ΕΧΑΕ. Με κέρδη που ξεπέρασαν το 1% έκλεισαν οι Grivalia, Πειραιώς, Τιτάν και ΟΤΕ.

    Ήπια ανοδικά έκλεισαν και οι μετοχές των ΜΕΤΚΑ, ΓΕΚ Τέρνα, Λάμδα, Μυτιληναίος, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ και Jumbo, ενώ ΕΕΕ και Εθνική έκλεισαν τελικά χωρίς μεταβολή. Μικρότερα του 1%, ήταν στον αντίποδα, οι απώλειες σε Aegean και Βιοχαλκο, ενώ η Motor Oil έκλεισε με απώλειες 3%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Attica Bank: Σε αναζήτηση ιδιώτη στρατηγικού επενδυτή για έως και το 30% των μετοχών της!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι τράπεζες ανοίγουν τα χαρτιά τους – Στην Βουλή την Τρίτη για όλα τα κρίσιμα θέματα



    ΣΧΟΛΙΑ