• ΑΓΟΡΕΣ

    Ανοδικά έκλεισε η 1η συνεδρίαση του β’ εξαμήνου- Κέρδη 9% για την Ελλάκτωρ

    Σκηνή από την ταινία The Big Short. Σκηνοθέτης: Άνταμ ΜακΚέι. Εισπράξεις: 133,4 εκατομμύρια USD. Βραβεία: Όσκαρ Καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου.


    Ήπια ανοδικά έκλεισε την πρώτη συνεδρίαση του δευτέρου εξαμήνου το χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), αδυνατώντας να φανερώσει κάποιο momentum που να φέρνει στο φως τις προθέσεις της αγοράς, καταφέρνοντας ωστόσο να ξεπεράσει το αρνητικό κλίμα που «φέρουν» οι περισσότεροι τίτλοι, ιδιαιτέρως στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

    Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,47% στις 828 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 824 και 830 μονάδων. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 55 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 0,50%, στις 2.163,75 μονάδες, ενώ στο +2,45% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.118,53 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 2,14% στις 1.062,48 μονάδες.

    Σύμφωνα με την ψηφιακή πλατφόρμα του mononews.gr που καταγράφει καθημερινά την αυξομείωση της περιουσίας των επιχειρηματιών που έχουν μετοχές εισηγμένες στο Ελληνικό ΧΑ, μεγάλος κερδισμένος της ημέρας ήταν ο μεγαλομέτοχος της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, Ευάγγελος Στασινόπουλος, ο οποίος είδε το χαρτοφυλάκιο των μετοχών του να κερδίζει 11 εκατ. ευρώ, ενώ αντιθέτως o Πρόεδρος της Folli Follie, Δημήτρης Κουτσολιούτσος ήταν ο μεγάλος ηττημένος της ημέρας, καθώς οι μετοχές του κατέγραψαν απώλειες 7,6 εκατ. ευρώ.

    Θετικοί υποστηρικτές της σημερινής συνεδρίασης ήταν τα ομόλογα, με τις αποδόσεις των 2ετών να υποχωρούν σε μεγάλο βαθμό και να διαμορφώνονται στο 3,785% με πτώση 2,72% στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 18 Ιανουαρίου του 2010.

    Αντιθέτως, το κλίμα δεν μοιάζει ευοίωνο -προς το παρόν τουλάχιστον- για τα 10ετή ομόλογα, αν και αποτελούν το κλειδί για τις βλέψεις της ελληνικής κυβέρνησης σε ότι αφορά την κατάλληλη στιγμή που θα επανέλθει η χώρα μας στις αγορές.

    Στο ταμπλό τώρα, η μετοχή της Ελλάκτωρ ήταν σήμερα πρωταγωνίστρια καταγράφοντας κέρδη 9%, με την αγορά να επηρεάζεται θετικά από τις δηλώσεις του προέδρου Α. Καλλιτσάντση και του αντιπρόεδρου της Δ.Κούτρα, οι οποίοι σχολιάζοντας την πώληση του 10% της Ελλάκτωρ από την Alpha Bank, ανέφεραν ότι το γεγονός πως “έβαλαν λεφτά” για την απόκτησή του συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές του ομίλου.

    Κέρδη κατά 3,5% και πάνω από τα 3 ευρώ σημείωσε η Βιοχαλκο, με την Εθνική να ακολουθεί με άνοδο 3%. Άνω του 2% ήταν η άνοδος σε Πειραιώς, ΔΕΗ και ΟΤΕ, η Alpha Bank και η Eurobank έκλεισαν στο +2% έκαστη, ενώ στο +1% έκλεισαν οι Τιτάν και Eurobank.

    Στον αντίποδα, τα Ελληνικά Πετρέλαια σημείωσαν απώλειες κατά 3%, καθώς από σήμερα διαπραγματεύτηκαν χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,20 ευρώ ανά μετοχή. Άνω του 1% ήταν η πτώση σε Motor Oil, ΑΔΜΗΕ, Folli Follie, ΜΕΤΚΑ, ΕΕΕ, Grivalia και Μυτιληναίος, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Jumbo, ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης, ΟΛΠ, Aegean, Λάμδα, ΕΧΑΕ και Φουρλής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Λεωνίδας Φραγκιαδάκης: Τι πέτυχε το αφεντικό της Εθνικής με την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος (Chipita) δίνει την πιο συγκλονιστική συνέντευξη. Aπό το διαμέρισμα στο Μοσχάτο στην υπερπαραγωγή των κρουασάν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Barclays: Γιατί η Ελλάδα δεν αποτελεί πλέον σημαντικό κίνδυνο για την Ευρωζώνη



    ΣΧΟΛΙΑ