• ΑΓΟΡΕΣ

    «Ανίκανο» να διατηρήσει την ψυχραιμία του το ΧΑ


    Το νευρικό κλίμα συνεχίζει να επηρεάζει και τη σημερινή συνεδρίαση στο χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), το οποίο προσπαθεί να βρει και πάλι τα πατήματά του μέσα από τις αψιμαχίες που επικρατούν. Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,13% στις 818 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 8 εκατ. ευρώ.

    Η μεταβλητότητα που επικρατεί είναι απόρροια της επερχόμενης λήξης του εξαμήνου την προσεχή Παρασκευή, όπου πολλά χαρτοφυλάκια θα οδηγηθούν σε αναδιαρθρώσεις. Βέβαια, οι profit takers ή οι αργοπορούντες θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τους long και τους αισιόδοξους, με τις μάχες να είναι αβέβαιο ακόμη πως θα καταλήξουν.

    Είναι γεγονός πως υπάρχει στασιμότητα στην αγορά, κάτι που δεν την αφήνει να συνεχίσει πάνω από την αντίσταση των 830 μονάδων, ή να αναδιπλωθεί κοντά στην “βεβαιότητα” των 800 μονάδων. Σύμφωνα με χρηματιστηριακές πηγές λοιπόν, αυτό που παρακολουθούμε αυτές τις ημέρες είναι μια νωχελική αναπροσαρμογή χαρτοφυλακίων.

    Στο ταμπλό τώρα, η ΔΕΗ, η οποία σήμερα ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, υποχωρεί κατά 3%, με την ΕΕΕ να βρίσκεται στο -2%. Απώλειες 1,79% σημειώνει ο ΑΔΜΗΕ, η Ελλάκτωρ είναι στο -1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΜΕΤΚΑ, Eurobank, ΟΛΠ, Πειραιώς, Τιτάν, Aegean και Σαράντης.

    Στον αντίποδα, η Βιοχαλκο συνεχίζει ανοδικά με κέρδη 4% και στα 2,71 ευρώ, με τις ΓΕΚ Τέρνα και Φουρλή να την ακολουθούν με κέρδη λίγο πάνω από το 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΕΧΑΕ, Jumbo, Λάμδα, Folli Follie, Μυτιληναίος, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι κινήσεις των Ελλήνων εφοπλιστών σε τάνκερ και bulkers τον Μάιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα φιλόδοξα σχέδια της Cosco για τον Πειραιά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ρέστης-Δράγνης: Κίνηση-ματ 192 εκατ. δολ. από τους ισχυρούς εφοπλιστές



    ΣΧΟΛΙΑ