• Top Stories

    Οι 3 μεγαλύτερες οικονομικές αποφάσεις που θα καθορίσουν τη ζωή σας

    επιχειρηματίες


    Μερικοί παράγοντες που επηρεάζουν την οικονομική σας επιτυχία, είναι πέρα από τον έλεγχό σας. Ωστόσο, οι αποφάσεις που παίρνετε σχετικά με τρεις βασικούς τομείς της ζωής σας, μπορούν να επηρεάσουν υπερβολικά το εάν είστε σε θέση να αποκτήσετε οικονομική σταθερότητα.

    Δείτε παρακάτω τις τρεις μεγαλύτερες οικονομικές αποφάσεις που μπορούν να διαμορφώσουν τη ζωή σας και δώστε την απαραίτητη προσοχή, ώστε να μην κάνετε οικονομικά λάθη που θα σας στοιχίσουν.

    1. Πόση εκπαίδευση έχετε
    Τα άτομα με περισσότερη εκπαίδευση τείνουν να κερδίζουν περισσότερα χρήματα και να συσσωρεύουν μεγαλύτερο ποσό πλούτου. Το χάσμα μεταξύ των πιο μορφωμένων και αυτών που έχουν χαμηλότερο επίπεδο μόρφωσης, έχει διευρυνθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Δεν σημαίνει ότι κάθε πτυχίο αποδίδει υψηλότερα κέρδη και, άλλωστε, ορισμένες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας δεν απαιτούν προχωρημένους βαθμούς.

    2. Αν παντρευτείτε (και παραμείνετε παντρεμένοι)
    Οι άνθρωποι που παντρεύονται (και παραμένουν παντρεμένοι) έχουν περίπου το διπλάσιο της καθαρής αξίας των συνομηλίκων τους που δεν παντρεύτηκαν ποτέ, σύμφωνα με τον Jay Zagorsky, οικονομολόγο και επιστήμονα στο Πανεπιστήμιο του Ohio, ο οποίος μελέτησε τα οικονομικά πρότυπα χιλιάδων ενηλίκων που γεννήθηκαν από το 1957 έως το 1964. Αυτό σημαίνει ότι τα παντρεμένα ζευγάρια έχουν κατά κανόνα περίπου τέσσερις φορές τον πλούτο των νοικοκυριών των αγάμων. Ο πλούτος των άγαμων ανθρώπων συνήθως αυξάνεται αργά με την πάροδο του χρόνου, ενώ των ζευγαριών αυξάνεται συνήθως μετά το γάμο. Ο Zagorsky λέει πως “Εάν αποφασίσετε ότι έχετε κάνει κάποιο λάθος, το διαζύγιο πρόκειται να καταστρέψει τον πλούτο σας”.

    3. Αν είστε ιδιοκτήτης ενός σπιτιού
    Η απόφαση που μπορεί να έχει το μεγαλύτερο αντίκτυπο στον πλούτο σας είναι εάν αγοράσετε ένα σπίτι. Το χάσμα πλούτου μεταξύ ιδιοκτητών σπιτιού και μισθωτών είναι τεράστιο. Σε αντίθεση με το γάμο και το διαζύγιο, η ιδιοκτησία κατοικίας συνήθως δεν αφήνει τους ανθρώπους να χειροτερέψουν αν δεν μπορούν να διατηρήσουν το σπίτι που έχουν, σύμφωνα με τους ερευνητές. Αυτοί που επιστρέφουν στην ενοικίαση – επειδή, για παράδειγμα, έχασαν το σπίτι τους αποκλεισμούς – παραμένουν γενικά με το ίδιο ποσό πλούτου που είχαν πριν από την αγορά του σπιτιού.

    Φυσικά, όλα είναι σχετικά. Ακόμη και αν είστε διαζευγμένος, ενοικιαστής, χωρίς πτυχίο, μπορείτε να συγκεντρώσετε πλούτο αν παρακολουθείτε τις δαπάνες σας, αποθηκεύετε τακτικά και επενδύετε για το μέλλον. Οι πιθανότητες μπορεί να είναι εναντίον σας, αλλά μπορείτε να τις νικήσετε και να τα καταφέρετε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτή είναι η no.1 οικονομική συμβουλή που πρέπει να δώσει μια μητέρα στα παιδιά της

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι πλούσιοι ΔΕΝ κάνουν αυτά τα 5 λάθη στα οικονομικά τους

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πέντε γρήγορα μαθήματα για τα οικονομικά σας



    ΣΧΟΛΙΑ