• ΑΓΟΡΕΣ

    Νέο ιστορικό χαμηλό για το ελληνικό 10ετές ομόλογο – Έβαλε πλώρη για το 2,5%

    • NewsRoom
    Wall Street


    Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα διαμορφώνεται η απόδοση των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου, με την απόδοση του 10ετούς να κινείται και σήμερα πτωτικά, υποχωρώντας στο 2,589%.

    Την ίδια ώρα, το ελληνικό χρηματιστήριο δέχεται πιέσεις, παλεύοντας να κρατήσει τις 840 μονάδες.

    Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου αναφοράς υποχωρεί, για την ώρα, κατά 4,25% από τα επίπεδα της Παρασκευής, χάρη στο θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην αγορά απέναντι στα ελληνικά assets, ενόψει και των εκλογών της 7ης Ιουλίου.

    Η προοπτική εκλογής μίας νέας, ισχυρής και φιλικότερης προς την αγορά και την επιχειρηματικότητα κυβέρνησης, αλλά και το κυνήγι των αποδόσεων μπροστά στα αρνητικά επιτόκια που προσφέρουν χώρες που αποτελούν παραδοσιακά επενδυτικά καταφύγια, όπως η Γερμανία και η Ιαπωνία, ευνοούν τους ελληνικούς τίτλους.

    Πέραν αυτών, θετικό αντίκτυπο στην ευρύτερη αγορά των ευρωπαϊκών ομολόγων είχαν οι δηλώσεις της ΕΚΤ ότι είναι έτοιμη να «χαλαρώσει» και πάλι την πολιτική της εάν και εφόσον ο πληθωρισμός ξεφύγει από τον στόχο που έχει θέσει η κεντρική τράπεζα της Ευρωζώνης.

    Πρόσθετα… καύσιμα στο ράλι των ελληνικών ομολόγων έδωσε και η είδηση ότι η εμπιστοσύνη των επενδυτών στις προοπτικές της γερμανικής οικονομίας επιδεινώθηκε δραματικά τον Ιούνιο.

    Την ίδια ώρα, οι traders περιμένουν επίσης το ανακοινωθέν της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ, της Federal Reserve, για να δουν αν ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, και οι συνάδελφοί του θα επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων.



    ΣΧΟΛΙΑ