• ΑΓΟΡΕΣ

    Νέες απώλειες στη Wall Street, με το βλέμμα στις συζητήσεις ΗΠΑ-Κίνας και την παραπομπή Τραμπ

    • NewsRoom
    Wall Street


    Οι αντικρουόμενες ειδήσεις σχετικά με το ζήτημα των δασμών που είναι προγραμματισμένοι να τεθούν σε ισχύ στις 15 Δεκεμβρίου επηρέασαν τη Wall Street, η οποία συνέχισε για δεύτερη ημέρα με απώλειες.

    Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στο δημοσίευμα της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο η αμερικανική κυβέρνηση σχεδιάζει να καθυστερήσει την επιβολή των νέων δασμών ύψους 15% στις κινεζικές εισαγωγές. Πληροφορίες τις οποίες ωστόσο έσπευσε να διαψεύσει ο Λευκός Οίκος.

    Την ίδια ώρα, πάντως, σύμφωνα με δημοσίευμα της South China Morning Post, θεωρείται εξαιρετικά απίθανο η Κίνα και οι ΗΠΑ να ολοκληρώσουν την πρώτη φάση της συμφωνίας αυτή την εβδομάδα.

    Από την άλλη, με ενδιαφέρον παρακολουθούν οι επενδυτές και την πολιτική κρίση στην Ουάσινγκτον, μετά και την  επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά των Δημοκρατικών της Βουλής των Αντιπροσώπων των δύο άρθρων για την παραπομπή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Οι κατηγορίες αφορούν την κατάχρηση εξουσίας και παρεμπόδιση του Κογκρέσου, ενώ αναμένεται μέσα στην εβδομάδα οι κατηγορίες να παρουσιαστούν στην ολομέλεια της Βουλής.

    Τέλος, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται και στην Fed, η οποία ολοκληρώνει αύριο τη συνεδρίαση της, με την πλειονότητα των αναλυτών να εκτιμά ότι τα αμερικανικά επιτόκια θα παραμείνουν αμετάβλητα.

    Κάπως έτσι, ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,10% στις 27.881,72 μονάδες. Από τις 30 μετοχές του 15 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 15 με αρνητικό. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η UnitedHealth Group(+0,71%) και ακολούθησαν η Apple (+0,58%) και η Chevron (+0,50%). Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν η 3M (-1,28%), η Boeing (-0,94%) και η Exxon Mobil (-0,86%).

    Ο S&P 500 υποχώρησε κατά -0,11% στις 3.132,52 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε στο -0,07% και τις  8.616,18 μονάδες.



    ΣΧΟΛΙΑ